BYGG

Rambøll vant Nasjonalmuseet

Administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen (til venstre) og regionsdirektør Morten Engh i Rambøll gratulerer hverandre etter at kontrakten er signert  fredag 15. oktober.
Administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen (til venstre) og regionsdirektør Morten Engh i Rambøll gratulerer hverandre etter at kontrakten er signert fredag 15. oktober. Bilde: Statsbygg
Joachim Seehusen
19. okt. 2010 - 13:17

– Det er veldig hyggelig og en stor ære å bli vist denne tillitten fra Statsbygg. Prosjektteamet skal ledes av våre fremste ressurser innen kulturbygg fra Rambøll i Norge, Danmark og Storbritannia. Oppgaven prioriteres selvsagt svært høyt fra vår side og vi gleder oss til å ta fatt, sier Morten Engh regionsdirektør for region øst i Rambøll.

Stort prosjekt

Nasjonalmuseet på Vestbanen er et prosjekt i samme størrelsesorden og kompleksitet som Den Norske Opera. Rambøll skal være rådgiver innenfor fagene bygg, geoteknikk, elektro, VVS, brann og akustikk og kontrakten har en verdi på cirka 30 millioner kroner. Dette gjelder for skisse- og forprosjektering. Rambøll har opsjon for detaljprosjektering og oppfølging i byggefasen. Det er forventet å bruke seks måneder på skisseprosjektet og ti måneder på forprosjektet.

Omfattende bruk av BIM

Statsbygg la i sin tilbudsbeskrivelse vekt på utstrakt bruk av BIM og samlokalisering av ressursene.

– I Rambøll ligger vi langt fremme når det gjelder erfaring ved bruk av BIM. Prosjektteamet vil sitte sammen for blant annet å sikre best mulig effekt av dette, sier Engh.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.