Rambøll skal lage Oslos første gåstrategi

På oppdrag fra Bymiljøetaten i Oslo skal Rambøll vise hvilke strategiske grep kommunene må foreta for å gjøre det mer attraktivt å gå.

Fem handlekraftige kvinner skal lage Oslos første gåstrategi: f.h Frida Andersson (trafikk), Kristin Karlsrud Hause (Rambøll Management Consulting),Jovana Pavic (urbanisme) og Anne Bertine Fagerheim (urbanisme).
Fem handlekraftige kvinner skal lage Oslos første gåstrategi: f.h Frida Andersson (trafikk), Kristin Karlsrud Hause (Rambøll Management Consulting),Jovana Pavic (urbanisme) og Anne Bertine Fagerheim (urbanisme).
Redaksjonen Våre Veger
15. juni 2016 - 16:42

Hvordan skal man få flere til å ta bena fatt i hovedstaden? En tverrfagliggruppe fra Rambøll skal lage en plan.

-Det å gå er bare positivt. Det er bra for helsen og miljøet, og en bonus er at det er gratis. Vi skal redusere de korte bil- og bussreiser gjennom å motivere, og legge til rette for, at folk spaserer i stedet. Vi ønsker at Oslo skal markedsføres og kjennes igjen som en fotgjengervennlig by, forteller Frida Andersson, prosjektleder fra Rambøll.

 Kommunen har innsett at det må tas større hensyn til fotgjengerne i byplanlegging, en gåstrategi vil bidra til en mer langsiktig, helhetlig og integrert satsing.

Med utgangspunkt i Statens Vegvesens veileder for lokale gåstrategier, skal en flerfaglig gruppe fra trafikk, urbanisme og Rambøll Management Consulting utarbeide strategien.

Oslo kommune har allerede en høy gåandel (25-30 %), men det er likevel et mål å øke andelen fotgjengere ytterligere. Derfor blir ett av fokusområdene å bedre forholdene for de som allerede er fotgjengere i dag. Oslo er en kompleks by med mange forskjellige gåkulturer. Nå skal Rambøll bistår med å lage tiltak som skal treffe alle bydeler. Viktige momenter blir trygghet, som for eksempel belysning, utbedring av snarveier, drift og vedlikehold som brøyting og strøing, holdningskampanjer og mye mer.

-En gåstrategi er bra for både folkehelsen og miljøet. Som samfunnsrådgiver er dette prosjektet både morsomt og givende. Vi er stolte av å bidra til utvikling av hovedstaden vår, sier Hilde Nordskogen, direktør for Byutvikling og samferdsel i Rambøll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.