Rådgiverbransjen på topp blant ingeniørstudentene

Rådgiverbransjen på topp blant ingeniørstudentene

– Dette er imponerende resultater og viser med all tydelighet at rådgiverbransjen er en attraktiv og spennende arbeidsplass sier RIFs adm. dir. Liv Kari skudal Hansteen.

Hvert år kartlegger Universum hvor norske ingeniørstudenter foretrekker å jobbe. RIF firmaene har tradisjonelt kommet høyt på listen, men aldri tidligere har de scoret så høyt som i år.

- Det er svært gledelig at blant de ti mest populære arbeidsgiverne for ingeniørstudenter i Norge kom fire av RIFs medlemmer blant de ti første. Det er ekstra imponerende at SWECO siden i fjor klatrer fra en 10. plass til en tredjeplass, kun slått av Statoil og Aker Solutions. Hakk i hæl kommer Rambøll på 4. plass, sier RIFs administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen.

Deretter følger Multiconsult på 6. plass, Norconsult på 10. plass, COWI på 25. plass og Asplan Viak på 30. plass.

- Det er en tøff kamp om de beste ingeniørstudentene og selskapene våre arbeider målrettet mot ungdommen for å gi dem innsikt i alle de meningsfylte og faglige utfordrende oppgavene som venter i rådgiverbransjen. Vi vet at de unge er opptatt av å jobbe for seriøse oppdragsgivere og ha jobb som gir mening. Det får de i rådgiverbransjen, lover Skudal Hansteen.

- Som RIFs State of the Nation med all tydelighet viser, har samfunnet mange uløst oppgaver i forhold til miljø, klima, energi , vann – og avløp og samferdsel. I rådgiverbransjen får en være med på å finne morgendagens løsning på disse utfordringene, avslutter Skudal Hansteen.

Les mer om: