INDUSTRI

Putin vil prioritere industrispionasje

Spesielt viktig sett i lys av sanksjoner fra Vesten, understreker presidenten.

Industrispionasje mot utlandet skal prioriteres, sa Russlands president Vladimir Putin i en tale utenfor utenlandsetterretningstjenesten SVRs hovedkvarter i Moskva torsdag.
Industrispionasje mot utlandet skal prioriteres, sa Russlands president Vladimir Putin i en tale utenfor utenlandsetterretningstjenesten SVRs hovedkvarter i Moskva torsdag. Foto: Mikhail Metzel/AP/NTB
1. juli 2022 - 09:50

Russlands president Vladimir Putin varsler at industrispionasje skal bli et prioritert felt for utenlandsetterretningen.

– Som før i tiden skal en av utenlandsetterretningstjenesten SVRs prioriterte oppgaver være å støtte utviklingen av industrielt potensial, sier Putin.

Dette er spesielt viktig sett i lys av sanksjoner fra Vesten, understreker presidenten.

Han sier at spionenes arbeid er blant de viktigste jobbene som finnes. De skal ikke bare innhente informasjon fra industri, men også tilrettelegge grunnlaget for strategisk planlegging og analyse av internasjonale prosesser, sier presidenten.

Uttalelsen kom under et besøk i SVR-hovedkvarteret torsdag, i anledning den russiske utenlandsetterretningstjenestens 100-årsjubileum.

Putin var selv spion i den tidligere Sovjetunionens daværende etterretningstjeneste KGB og var utstasjonert i det tidligere Øst-Tyskland på 1980-tallet.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.