INDUSTRI

Putin vil prioritere industrispionasje

Spesielt viktig sett i lys av sanksjoner fra Vesten, understreker presidenten.

Industrispionasje mot utlandet skal prioriteres, sa Russlands president Vladimir Putin i en tale utenfor utenlandsetterretningstjenesten SVRs hovedkvarter i Moskva torsdag.
Industrispionasje mot utlandet skal prioriteres, sa Russlands president Vladimir Putin i en tale utenfor utenlandsetterretningstjenesten SVRs hovedkvarter i Moskva torsdag. Foto: Mikhail Metzel/AP/NTB
1. juli 2022 - 09:50

Russlands president Vladimir Putin varsler at industrispionasje skal bli et prioritert felt for utenlandsetterretningen.

– Som før i tiden skal en av utenlandsetterretningstjenesten SVRs prioriterte oppgaver være å støtte utviklingen av industrielt potensial, sier Putin.

Dette er spesielt viktig sett i lys av sanksjoner fra Vesten, understreker presidenten.

Han sier at spionenes arbeid er blant de viktigste jobbene som finnes. De skal ikke bare innhente informasjon fra industri, men også tilrettelegge grunnlaget for strategisk planlegging og analyse av internasjonale prosesser, sier presidenten.

Uttalelsen kom under et besøk i SVR-hovedkvarteret torsdag, i anledning den russiske utenlandsetterretningstjenestens 100-årsjubileum.

Putin var selv spion i den tidligere Sovjetunionens daværende etterretningstjeneste KGB og var utstasjonert i det tidligere Øst-Tyskland på 1980-tallet.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.