BRUER

Putin åpnet den nye Kertsjbroen mellom Russland og Krim-halvøya

Russlands president Vladimir Putin kjørte tirsdag over den 19 kilometer lange Kertsjbroen som knytter Russland til det annekterte Krim-halvøya.

Russlands president Vladimir Putin kjørte selv den første lastebilen som krysset den nye broen som russerne har bygget og som går fra Russland til den annekterte Krim-halvøya.
Russlands president Vladimir Putin kjørte selv den første lastebilen som krysset den nye broen som russerne har bygget og som går fra Russland til den annekterte Krim-halvøya. AP/NTB scanpix
NTB
15. mai 2018 - 17:53

Arbeidet med Kertsjbroen startet i 2015 og ble offisielt åpnet tirsdag.

Ukrainas statsminister Volodymyr Hrojsman slo kort tid etter at kjøreturen ble kjent fast at byggingen av Kertsjbroen bryter folkeretten.

– Den russiske okkupasjonsmakten, som midlertidig har okkupert Krim, fortsetter å handle i strid med folkeretten, uttalte han.

Også EU er kritisk til broen.

– Dette er nok et brudd fra Russlands mot Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, heter det i en uttalelse fra EU.

Russiske statskanaler viste Putin ikledd dongeribukse og jakke i en lastebil sammen med russiske bygningsarbeidere. Ved siden av presidenten satt direktøren i selskapet bak byggeprosjektet, Alexander Ostrovskij. Den symbolske kjøreturen over broen markerte sluttfasen i et prestisjeprosjekt for den russiske presidenten.

Ukraina deltok innledningsvis i finansieringsplanen for prosjektet, men trakk seg et år før byggingen startet, etter at Russland annekterte Krim-halvøya.

En fotograf på den nye broen som knytter Russland og Krim-halvøya sammen. <i>Foto:  Alexander Nemenov/AP/NTB scanpix</i>
En fotograf på den nye broen som knytter Russland og Krim-halvøya sammen. Foto:  Alexander Nemenov/AP/NTB scanpix

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.