IT

PST advarer mot gratis minnepinner

Kan inneholde spionprogrammer, mener PST.

Minnepinner kan være utstyrt med spionprogramvare, advarer PST.
Minnepinner kan være utstyrt med spionprogramvare, advarer PST. Bilde: Colourbox
18. feb. 2013 - 09:17

Minnepinner er blitt en stadig mer brukt metode for personer med urent mel i posen til å komme seg på innsiden i en bedrift, mener PST.

– De siste årene har minnepinner blitt mer og mer utbredt. Dette åpner for å legge inn skjulte programmer, trojanere og kode. Dette er en kjent metode, sier PSTs informasjonssjef Martin Bernsen til digi.no.

Ligger skjult

Et klassisk eksempel er at man får en gratis minnepinne på en konferanse. Når man er hjemme, bruker man minnepinnen til å lagre noen dokumenter for å ta med på jobb.

Men det kan være vanskelig å vite hva som ligger skjult på minnepinnen og som blir lastet opp til maskinen på jobb når man kobler til minnepinnen der. Dette er et scenario som mange ikke tenker på, mener Bernsen.

Spionasje

Problemstillingen er høyst reell, ifølge PST, som viser til at spionasje kan foregå på denne måten.

Utenlandske etterretningsorganisasjoner eller bedrifter forsøker å skaffe seg sensitiv informasjon, ikke bare fra statlige og militære mål, men vel så ofte vanlige bedrifter.

Særlig teknologibransjen er utsatt. Sensitiv informasjon knyttet til anbudskonkurranser, leveranser eller teknologiutvikling kan ende opp hos konkurrenter, påpeker PST.

Les også:

Facebook utsatt for sofistikerte hackerangrep

Dette kan bli nøkkelen din til Google

Har du sikret deg mot Java-hullet?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.