Presis Vegdrift nærmer seg milliarden

Med en omsetning på 798 millioner kroner, har Presis Vegdrift plassert seg som en av de store og landsdekkende entreprenører innen driftskontrakter.

Presis vegdrift
Presis vegdrift
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. apr. 2018 - 07:57

For andre år på rad leverer det ferske selskapet både omsetning og resultat som man legger merke til. Omsetningen økte med 159 millioner kroner fra 2016, og samtidig som resultatet økte fra 20 millioner kroner til 28 millioner kroner.

Presis Vegdrift As er en samling av tre ulike selskapet. Det startet med at KB-gruppen med opphav på Kongsvinger, i 2015 kjøpte den avdelingen i Lemminkainen som var engasjert innen driftskontrakter. Så ble E. Opedal Drift fusjonert inn i selskapet, før Storbergen Vegdrift ANS ble innlemmet.

Ved utgangen av 2017 satt dermed Presis Vegdrift med en portefølje på til sammen 12 driftskontrakter å ha ansvaret for.

 

Mye å rydde opp i

Adm. dir i Presis Vegdrift, Gunnar Berg Treidene <i>Foto:  Jarle Skoglund</i>
Adm. dir i Presis Vegdrift, Gunnar Berg Treidene Foto:  Jarle Skoglund

Adm. dir Gunnar Berg Treidene legger ikke skjul på at utgangspunktet var virksomheter som har hatt alvorlige økonomiske utfordringer, og at fokuset i tiden etter fusjonene har vært å rydde opp og konsolidere driften.

-Resultatene for 2017 er forholdvis gode tatt i betraktning det utgangspunktet vi hadde. Vi kan bare konstatere at konsolideringen og utviklingen i selskapet går etter planen

Om årets kontraktstildelinger vil han ikke si så mye, siden noen av dem fortsatt er uavklart, annet enn at det ligger an til en liten vekst.

 

Blandt landets største

Med ansvaret for 12 driftskontrakter til en samlet verdi på rundt 2,8 milliarder kroner har Presis Vegdrift nærmest over natten plassert seg som en av landets største spesialentreprenører innen driftskontrakter.

1520 medarbeidere (inkludert underentreprenører) drifter i dag 1735 kilometer riksveger og 5337 km fylkesveger – fra Stavanger i sør til Nordkapp i nord.

Nøkkeltall Presis Vegdrift AS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.