Prekvalifisering til kjempejobb er utlyst

Nye Veier har utlyst prekvalifisering for en ny kjempejobb. Denne gangen gjelder det prosjektering og utbygging av 23 km av E6 i Hedmark. 30. januar er datoen å merke seg for entreprenører med stor kapasitet.

Den blå sirkelen markerer krysset på Arnkvern. Dette kartet er lagd mens Statens vegvesen ennå hadde ansvar for utbyggingen av E6 langs Mjøsa.
Den blå sirkelen markerer krysset på Arnkvern. Dette kartet er lagd mens Statens vegvesen ennå hadde ansvar for utbyggingen av E6 langs Mjøsa. Bilde: Statens vegvesen
23. des. 2016 - 12:48

Strekningen går mellom Ankvern og Moelv i Ringsaker kommune. Arnkvern ligger like nord for Hamar, Moelv ligger ved østsiden av Mjøsbrua.

Nye Veier vil prekvalifisere 3-5 entreprenører. I tillegg til prosjektering og utbyggingen av vegen omfatter oppdraget opsjon på drift og vedlikehold i inntil 20 år.

Flere forhold vil bli lagt vekt på under prekvalifiseringen. Det viktigste er erfaring fra tidligere arbeid. Det skal telle 60 prosent.

Byggherren tar sikte på anleggstart høsten neste år. Hvis alt går etter planen, blir vegen ferdig innen utgangen av november 2021.

Den nye E6 blir en fire-felts motorveg. Nåværende veg er anlagt etter en standard som het motorveg klasse B tidligere. Slike veger har bare to felt, eventuelt tre i stigninger, men for øvrig ble de bygd som motorveger. De har ingen plankryss eller direkte avkjørsler.

Noen steder på strekningen skal det anlegges to nye felt parallelt med de som går der i dag. Andre steder blir det helt ny fire-feltsveg.

Den som får hovedkontrakten skal også anlegge 20 km lokalveger, 10 km gang/sykkelveger og en rasteplass. Vider skal det utføres arbeid på støyvoller, støyskjermer, bomstasjoner, VA-ledninger og fordrøyningsdammer for overvann.

Strekningen Arnkvern-Moelv ligger nord for strekningen Kolomoen-Arnkvern, som også bygges ut som totalentreprise. Fire anbydere er allerede prekvalifisert til den jobben. Vegvesenet tar sikte på å inngå kontrakt med en entreprenør innen utgangen av juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.