SAMFUNN

Polyteknisk byr opp til dans

Ragna Kronstad
27. feb. 2006 - 11:14
Vis mer

– Vi vil være med på å sette dagsorden, sier Rita Westvik med stor overbevisning.

- Vi har et sterkt fokus på å bygge nettverk med forskjellige partnere, sier hun.

Fredsbygging

Westvik viser til foredraget på Nobels Fredssenter på Vestbanen i Oslo som et eksempel på Polyteknisk Forenings nettverksbygging.

PFs internasjonale gruppe arrangerer sammen med Nobels Fredssenter , NUPI og Telenor, foredraget Norge som fredsnasjon med Utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Bragder

– Å utvikle samarbeid og være en brobygger mellom ulike faggrupper er en ingeniørbragd i seg selv, sier Westvik.

Samtidig som programmet bærer preg av å være et resultat av mange kloke hoder, preges også programmet i vår av kulturinnslag.

Metafor

– At mennesker som lar seg berøre av kunst og kultur er et kjennetegn på ethvert sivilisert samfunn. I vårprogrammet bruker vi dans som metafor for det komplekse samfunn og illustrasjonene er laget i samarbeid med koreografen Kjersti Alveberg. Det å tenke nytt og annerledes er noe man har god erfaring med fra i kulturlivet . Disse erfaringene er ikke godt nok utnyttet i næringslivet. Men kunst er også i seg selv berikende. Mennesket er ikke bare materie, sier Westvik.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Ganbia-tur

Aller mest spent er hun på turen til Gambia som Polyteknisk Forening arrangerer rundt påsketider.

– Polyteknisk Forening er et kunnskapsbasert nettverk for samfunnsengasjerte mennesker. Med denne turen til Gambia fylle vi et ansvar. Vi tenker globalt og ønsker sette søkelys på FNs tusen års mål. Reisen vil innholde kultur, teknologi, naturoppleveler og kompetanseutveksling.

Mye likt

Reisen er rettet mot både offentlige og private virksomheter som kan tenke seg et samarbeid med Gambia. Westvik mener mulighetene er store.

- Det er ingen tidsforskjell, det er et fredlig folk og myndigheter legger til rette for investeringer, sier den engasjerte presidenten. Alle detaljer rundt turen er ikke klare ennå, men hun kan forsikre om at det blir billige hotell- og flybilletter.

Kjønnsdebatt

Et annet møte Westvik gleder seg til er møtet 7. mars hvor Polyteknisk Forening sammen med Nito, Tekna og Civita, inviterer til tankesmier og plenumsmøte på Elvebakken Skole.

Møtet skal ta for seg samspillet mellom biologi og kultur, som et bidrag til kjønnsdebatten.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi tenker nytt. Elevbakken er et ellers fantastisk og urbant møtested og det kan bli en kulturnode i miljøet rundt Akerselva i Oslo.

Plenumsmøtene til Polyteknisk Forening er åpne for alle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.