BYGG

Polsk byggefirma får millionbot for manglende betaling

Arbeidstilsynet førte tilsyn ved en byggeplass i Oslo i 2014 og bøtelegger nå firmaet, blant annet på grunn av manglende overtidsbetaling. Selskapet får inndratt to millioner kroner.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Illustrasjon: Colourbox
8. aug. 2018 - 14:34

Det som inndras, er penger selskapet har spart i lønnsutgifter, opplyser Økokrim.

Det var under et tilsyn på en byggeplass i Oslo i februar 2014 at Arbeidstilsynet fikk mistanke om at det ble jobbet utover normal arbeidstid.

Uregistrerte timer

Dette til tross for at byggentreprenørens lister over lønnede timer i det vesentlige viste 7,5 timers arbeidsdager fra mandag til fredag. Tilsynet anmeldte entreprenøren til Økokrim.
 

– Økokrims etterforskning, som blant annet innebar ransaking og gjennomgang av en stor mengde bevismateriale i utlandet, viste at arbeiderne som regel jobbet 9,5 timer på hverdager og i tillegg cirka fem timer en eller flere lørdager i måneden.

Forholdet pågikk i vel ni måneder og omfattet i de fleste månedene noen titalls arbeidere, heter det i meldingen fra Økokrim.

Les også

Utrygt arbeidsmiljø

Saken omfatter også lovbrudd ved at arbeidere har vært på stillas med for stor glipe mot bygg og noen steder manglende rekkverk eller for svak fundamentering.

Et byggherreselskap vedtok i januar i år en bot på 500.000 kroner for sikkerhetsmangler i samme sakskompleks.

 
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.