OLJE OG GASS

– Politikerne stoler blindt på oljeindustrien

Frederic Hauge mener det er en skandale at ikke Ptil får mer penger.
Frederic Hauge mener det er en skandale at ikke Ptil får mer penger. Bilde: Peder Qvale
Maiken Ree, Ole K. HelgesenMaiken Ree, Ole K. Helgesen
7. okt. 2011 - 12:30

Petroleumstilsynet har bedt regjeringen innstendig om å få tilført mer ressurser på grunn av den stadig økende oppdragsmengden tilsynet sitter med.

Men i neste års statsbudsjett får ikke tilsynet mer penger.

– Det er en skandale, og et symbol på hva som er feil med den norske oljepolitikken. Politikerne stoler blindt på oljeindustrien, sier Hauge.

Trenger penger

Han mener tilsynet har fått så mye å gjøre at det burde fått vesentlig mer ressurser.

– Ptil har så store utfordringer med aldrende innretninger på sokkelen, stadig flere nye utbygginger, mange nye selskaper, problemer med avfallsbrønner, økningen i gasslekkasjer og Gullfaks-saken. Likevel blir de oversett i Statsbudsjettet.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier Petroleumstilsynet gjør en viktig og god jobb for å ivareta sikkerheten i petroleumsvirksomheten.

– Vi har på vanlig måte en løpende dialog om tilsynets ressurser for å håndtere situasjoner på norsk sokkel, sier Bjurstrøm.

Hun mener likevel tilsynsorganet skal ha tilstrekkelig kapasitet til å påta seg nye oppgaver.

– Der er vår vurdering at Petroleumstilsynets ressursmessige situasjon per i dag anses som tilstrekkelig for å følge opp sikkerhetsutfordringene innenfor petroleumsnæringen.Vi tar sikkerheten på alvor. Derfor vil departementet sette i gang et arbeid med sikte på en bred gjennomgang av tilsynsstrategi og HMS-regelverk i petroleumsvirksomheten, sier Bjurstrøm i en epost til Teknisk Ukeblad.Utfordrer Stortinget

Nå håper Hauge at opposisjonen legger frem et forslag om å øke bevilgningene til Ptil.

– Jeg håper at Høyre, Venstre eller KrF legger frem et forslag som gjør det mulig for SVs stortingsrepresentanter å stemme for økte bevilgninger. Ptil har sagt at det trenger mer ressurser for å gjøre jobben sin tilstrekkelig. Dette må opp i Stortinget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.