BYGG

Politiets nye beredskapsbase bygges på Alnabru

Felles base for helikopter, beredskapstroppen og hundetjenesten.

Statsminister Jens Stoltenberg i Stortinget tirsdag under 22. juli-redegjørelsen.
Statsminister Jens Stoltenberg i Stortinget tirsdag under 22. juli-redegjørelsen. Bilde: NTB scanpix
28. aug. 2012 - 11:27

I sin redegjørelse for Stortinget tirsdag opplyste statsminister Jens Stoltenberg at samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) mandag sendte et brev til NSB og Jernbaneverket hvor det ble gitt beskjed om at tomten på Alna i Groruddalen skal stilles til disposisjon for politiet.

– Det tas sikte på å samle politiets helikoptertjeneste, beredskapstroppen og hundetjenesten i Oslo politidistrikt. Det kan bedre samhandlingen, sa Stoltenberg.

Han opplyste også at regjeringen vil foreslå å bevilge penger i neste års statsbudsjett for å prosjektere beredskapssenteret.

Bedre krisehåndtering

Statsministeren opplyste også at det i det kommende statsbudsjettet vil bli foreslått økte bevilgninger til beredskapsplanlegging, øvelser, krisehåndtering og tilsyn.

– På alle nivåer i forvaltningen, skal vi øve jevnlig på å håndtere kriser. Øve på å koordinere og samhandle innad i etater og mellom etatene, og vi skal forbedre arbeidet med å trekke lærdom fra disse øvelsene, sa statsministeren.

Les også: Riksalarm stoppet av intern krangel

Vil styrke Forsvarets bistandsevne

Forsvarets evne til å bistå politiet i beredskapssituasjoner skal også styrkes.

– Fra januar neste år skal den militære helikopterberedskapen på Rygge kunne yte håndhevelsesbistand. Det vil si å kunne fly inn og delta i skarpe oppdrag. Og vi har startet arbeidet for å lovforankre instruksen om forsvarets bistand til politiet, noe kommisjonen også har anbefalt, understreket Stoltenberg.

Bedre sikring

Stoltenberg opplyste i sin redegjørelse også at regjeringen vil styrke arbeidet med sikring av objekter som kan være spesielt utsatt for angrep, og viste til at Kongen i statsråd sist fredag godkjente en instruks som tydeliggjør roller og ansvar innen objektsikring med sikringsstyrker fra politi og Forsvaret.

– Helse- og omsorgsministeren har gjennomgått kommisjonens anbefalinger på helseområdet. Det handler om å klargjøre forståelsen av helsepersonelloven, slik at helseforetakene kan bruke unntakene fra taushetsplikten i katastrofesituasjoner. Og om å opprettholde kapasitet og fleksibilitet, og sikre ressurser til øvelser. Helseministeren er enig med kommisjonen, opplyste Stoltenberg.

– Helsedirektoratet og de regionale helseforetakene har nå fått i oppdrag å følge opp i samarbeid med kommunene, sa Stoltenberg.

Les også: Sju år gamle planer hadde holdt

Nødnettet gransket seg selv

Slakter dårlig databruk i PST  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.