FORSVAR

Politiet: Skal evakuere innbyggere etter nytt bombefunn i Vestfold

En 250 kilo tung bombe fra krigen ble fredag funnet på Vallø utenfor Tønsberg i Vestfold. Nå har politiet undersøkt bomben og planlegger evakuering.

Bomben fra krigens dager som ble funnet på Vallø i slutten av mai. Den er omtrent like stor som den gamle bomben som nå er funnet, med 250 kilo sprengstoff.
Bomben fra krigens dager som ble funnet på Vallø i slutten av mai. Den er omtrent like stor som den gamle bomben som nå er funnet, med 250 kilo sprengstoff. Foto: Politiet
14. juni 2019 - 18:42

Personell fra Forsvaret ble fredag morgen sendt til halvøya for å vurdere om bomben kunne ligge over helgen, før den ble uskadeliggjort.

– Bomben ligger stabilt. Ikke behov for evakuering i helgen. Tirsdag 18. juni blir Valløhalvøya evakuert fra klokken 10, opplyser Sørøst politidistrikt på Twitter fredag kveld.

Vallø er en halvøy om lag sju kilometer øst for Tønsberg. Det ligger mange eneboliger i nabolaget på halvøya. Politiet opplyser om at området der bomben ligger, er avstengt og bevoktet.

I slutten av mai måned ble det også funnet en tilsvarende bombe på den gamle raffineritomta, hvor det flere ganger tidligere er gjort bombefunn fra krigens dager. Forrige gang ble bomben fraktet til et pukkverk i Andebu, hvor den ble detonert.

Området hvor bomben er funnet ble blant annet utsatt for et omfattende luftangrep, som britiske bombefly gjennomførte mot Vallø oljeraffineri, to uker før krigens slutt i 1945.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.