TRAFIKK OG ITS

Politiet åpnet stengt fylkesvei før raset gikk

Ryddingen av fylkesvei 451 utsatt på grunn av letingen etter antatt omkommet mann.

Det er uklart når ryddingen av fylkesvei 451, der et ras feide en bil med en mann i 50-årene på sjøen, kommer i gang.
Det er uklart når ryddingen av fylkesvei 451, der et ras feide en bil med en mann i 50-årene på sjøen, kommer i gang. Foto: Jan Helge Albu, Statens vegvesen
AV PER HELGE SEGLSTEN OG NTB
1. aug. 2019 - 17:02

Ryddingen av fylkesvei 451 (har fått nytt veinummer - 5690 fra i dag) i Jølster kommer muligens ikke i gang før over helga på grunn av letearbeidene etter den antatt omkomne mannen i 50-årene som ble tatt av jordskredet som gikk over veien tirsdag kveld. Det opplyser Vegvesenets avdelingsdirektør Svenn Finden ved vegavdeling Sogn og Fjordane til Veier24 torsdag ettermiddag. Finden sier at man vil ta en endelig avgjørelse om dette i samråd med politiet.

Raset over denne fylkesveien bragte med seg store mengder masse, og i følge Finden kan det ta opptil to uker å rydde vegen slik at den kan åpnes for trafikk igjen.

Torsdag formiddag meldte NTB at fylkesveien ble stengt for trafikk før raset, men at politiet åpnet veien igjen, og at det var en av bilene som da kjørte inn i området, som ble tatt av ras.

Fylkesveien var først stengt i samråd mellom geolog og politi før politiet likevel bestemte seg for å slippe gjennom trafikk. Det bekrefter lensmann Dag Fiske i Sunnfjord overfor NRK.

Ifølge lensmannen hadde en geolog kjørt veien og gitt tilbakemelding om at den var trygg så langt han kunne vurdere.

– Da laget vi en midlertidig åpning for folk som ikke hørte til på Vassenden. Det ble åpnet, og trafikken gikk derifra. Da skjedde ulykken, sier Fiske.

Flere veier åpnes

De andre veiene som har vært i Sogn og Fjordane kommer til å åpnes i kveld eller i morgen:

På fylkesvei 691 er Tverrelva bru helt revet bort. I løpet av natta vil man legge ned tre 1600 millimeter betongrør i elveløpet og fylle masse over, som en midlertidig bruløsning til ny bru er på plass. <i>Foto:  Even Hjelle, Statens vegvesen</i>
På fylkesvei 691 er Tverrelva bru helt revet bort. I løpet av natta vil man legge ned tre 1600 millimeter betongrør i elveløpet og fylle masse over, som en midlertidig bruløsning til ny bru er på plass. Foto:  Even Hjelle, Statens vegvesen
  • E39 Førde-Skei åpnet for trafikk nå klokka 17. Det kan være noen partier med innsnevring i veibanen, og mellom Grimsbø og Moskog blir trafikken ledet forbi i kolonne. Selv om veien åpnes gjenstår det fremdeles en del arbeid, og veien kommer derfor til å stenges igjen i natt, mellom klokka 23.00 og 06.00 for at entreprenørene skal få gjort seg ferdige.
  • På fylkesvei 691 (har fått nytt veinummer 5730 fra i dag) ved Ommedal får man på plass en midlertidig betongkulvert over Tverrelva i kveld eller natt, som skal dekkes med masse, slik at veien etter planen kan åpnes igjen utpå dagen i morgen, fredag. Vegvesenet tror de tre 1600 millimeters betongrørene som legges i elveløpet vil kunne fungere til ny, permanent bru kommer på plass.
  • Fylkesvei 615 Storebru-Sandane åpnes i kveld, men blir periodevis stengt fredag, slik at man får gjort ferdig oppryddingsarbeidene.
  • Fylkesvei 569 Dalseid-Romarheim blir i følge Vegtrafikksentralen i Hordaland stengt til over helga, og det vil bli gjort en ny vurdering av veien på mandag formiddag.

Har jobbet dag og natt

I en melding Vegvesenet sendte ut torsdag forteller Svenn Finden at anleggsmaskinene har gått både dag og natt for å rydde opp i de mange rasene på E39, og at Vegvesenet vil takke entreprenørene for formidabel innsats for å rydde både europaveien og de andre veiene i fylket. 

Finden oppfordrer folk til å ta hensyn til de som jobber med å rydde veiene, være oppmerksomme og følge skiltinga.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.