ENERGI

– Plasseringen av vindkraftverket er midt i blinken

Vindkraftverk på definerte industriområder med kobling mot grønne næringer kan bli oppskriften på videre utbygging av vindkraft på land. Olje- og energiminister Terje Aasland mener Lutelandet vindkraftverk viser retningen videre.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) fikk en luftig opplevelse da han var oppe på den ene vindturbinen i forbindelse med åpningen av Lutelandet vindkraftverk. I bakgrunnen ser vi deler av industriområdet der 1300 mål så langt er opparbeidet.
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) fikk en luftig opplevelse da han var oppe på den ene vindturbinen i forbindelse med åpningen av Lutelandet vindkraftverk. I bakgrunnen ser vi deler av industriområdet der 1300 mål så langt er opparbeidet. Foto: SFE/Falkeblikk

For første gang på tre år åpnet en norsk olje- og energiminister en landbasert vindpark da Lutelandet vindkraftanlegg ble åpnet i slutten av oktober. Vindkraftprosjekter har møtt kraftig motstand flere steder langs norskekysten de siste årene. Motargumentene er blant annet at vindparkene raserer natur med store installasjoner og veibygging. Det er nok å nevne Haramsøya, Frøya og Fosen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.