NYHETER

Planovergang på Tretten forsvinner

På Tretten i Gudbrandsdalen møtes fylkesveg 254 og Dovrebanen i plan. Nå skal de skilles. 26. april er datoen å merke seg for entreprenører som er interessert i den jobben.

Før året er omme er denne planovergangen historie. De som vi  fjerne den, må regne ferdig innen 26. april. (Foto: Google)
Før året er omme er denne planovergangen historie. De som vi  fjerne den, må regne ferdig innen 26. april. (Foto: Google)
14. mars 2013 - 16:05

Atskillelsen skal skje ved at vegen legges i kulvert under jernbanen. Kulverten skal sliskes gjennom en åpning i banen i løpet av en togfri helg i slutten av oktober. Vegvesenet får 57 timer og 45 minutter til disposisjon.

Sliskingen blir en omfattende jobb. Kulverten blir 30 meter lang og 12 meter bred. Vekten blir ca. 1 000 tonn.

De store dimensjonene skyldes at veg og bane ikke skal krysse hverandre i rett vinkel. Dessuten blir det to spor over kulverten fordi den skal gå under krysningssporet ved Tretten stasjon.

Det nye nye krysningspunktet vil ligge nord for den nåværende planovergangen. På en strekning på ca. 400 meter blir fylkesveg 254 enten lagt om eller utbedret. En 10 meter lang bru over en bekk inngår i denne strekningen. Oppdraget omfatter også omlegging av til sammen 500 meter lokalveger og adkomstveger.

Norconsult har prosjektert konstruksjonene, Sweco har prosjektert vegene. Undergangen skal være klar til bruk 1. desember.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.