ENERGI

Petroleumstilsynet kaller Equinors Johan Castberg-ansvarlige inn på teppet

Onsdag skal ledelsen i Equinor-avdelingen som har ansvar for Johan Castberg-prosjektet møte Petroleumstilsynet for å redegjøre for prosjektet.

Modell av produksjonsskipet til Johan Castberg-feltet på ONS i Stavanger i 2016. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Modell av produksjonsskipet til Johan Castberg-feltet på ONS i Stavanger i 2016. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen
26. aug. 2020 - 13:08

Produksjonsskipet til Johan Castberg-feltet er under bygging i Singapore, men har møtt på en rekke utfordringer. Byggingen ble utsatt på grunn av koronatiltak, og i juli ble det kjent at Equinor hadde oppdaget store problemer med kvaliteten på sveisingen i skroget.

Møtet begynner onsdag klokken 15, opplyser pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet (Ptil).

– Vi har kalt inn Equinors avdeling for teknologi, prosjekt og boring (TPD), som står ansvarlige for utbyggingen av Johan Castberg-feltet, sier Midttun.

Equinor-ledelsen skal redegjøre for hvordan selskapet følger opp årsakene til problemene som har oppstått, for hvordan de vurderer sikkerhetsrisikoen og redegjøre for planlagte og iverksatte tiltak for å sikre at prosjektet ivaretar sikkerhetsregler.

Det var bransjeavisa Upstream som først omtalte saken. Avisa skriver at Ptil ikke er fornøyd med informasjonen de mottok fra selskapet på tidligere møter 7. juni og 11. august. Tilsynet er blant annet ikke fornøyd med at de fikk beskjed om problemene svært sent. Dermed er fungerende konserndirektør for teknologi, prosjekt og boring Geir Tungesvik kalt inn på teppet sammen med resten av avdelingsledelsen.

Fram til 10. august var påtroppende konsernsjef Anders Opedal i Equinor konserndirektør i TPD-avdelingen. Equinor sier til Upstream at Opedal ikke vil delta på møtet ettersom han har trådt ut av rollen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.