Øyvind Halleraker: Fra Stortinget til Hordfast

Stortingsrepresentant Øyvind Halleraker tar ikke gjenvalg til Stortinget fra 2017. Han går i stedet over i stillingen som daglig leder for selskapet Hordfast AS.

Politiker Øyvind Halleraker sier nei til en ny periode på Stortinget etter 2017 og går i stedet til jobben som daglig leder for Hordfast AS
Politiker Øyvind Halleraker sier nei til en ny periode på Stortinget etter 2017 og går i stedet til jobben som daglig leder for Hordfast AS Bilde: Erlend Aas / NTB SCANPIX
NTB
15. juni 2016 - 08:59

Halleraker (64) har vært innvalgt på Stortinget fra Hordaland siden 2001 og sittet i flere komiteer, nå som forsvarskomiteens nestleder.

Hordfast er veiprosjektet som skal sikre ferjefri forbindelse på E39 mellom Os og Stord i Hordaland. Prosjektet var først anslått til å koste 19 milliarder kroner, men Statens vegvesen har siden oppjustert denne summen til 39 milliarder kroner. Det er NHO som eier selskapet Halleraker nå skal bli daglig leder av.

– Etter min oppfatning er rask realisering av Hordfast kanskje det viktigste enkelttiltaket som må på plass for å sikre Hordaland og Vestlandet vekst og konkurransekraft i framtida, sier Halleraker i en pressemelding onsdag. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.