KRAFT

Oslofjord-kablene må utsettes

Oljekablene som Nexans legger i Oslofjorden må utsettes på grunn av tekniske uregelmessigheter. Her fra kabellegging på Karmøy.
Oljekablene som Nexans legger i Oslofjorden må utsettes på grunn av tekniske uregelmessigheter. Her fra kabellegging på Karmøy. Bilde: Tom Karlsen
Stein Jarle Olsen
1. nov. 2011 - 09:32

Under testingen av oljekabler til det nye sjøkabelanlegget over Ytre Oslofjord ble det avdekket tekniske uregelmessigheter, melder Statnett.

Mer testing

Det gjør at kablene må testes mer, og kabelprodusent Nexans har derfor gitt beskjed om at kablene ikke kan legges som planlagt innen utgangen av 2011.

– Nå utgår den planlagte installasjonen denne høsten, den videre fremdriften på å legge nye oljekabler avhenger av Nexans' videre undersøkelser og vil klarlegges etter videre tester er fullført, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett i en pressemelding.

PEX

Det nye sjøkabelanlegget i Oslofjorden er en del av 420 kV-forbindelsen mellom Rød og Hasle, og skal erstatte det eksisterende anlegget.

Anlegget skal bestå av seks oljefylte kabler og tre plastisolerte (PEX-) kabler. PEX-kablene skal produseres ved Nexans' fabrikk i Halden, og arbeidet med disse blir ikke påvirket av problemene med oljekablene, ifølge Statnett.

Anlegget skal etter planen stå ferdig i oktober 2012.

Les også:

Statnett får kabel-ros

Milliardkontrakt til Nexans

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.