Oslo må øke brøytebudsjettet med 53 millioner kroner

De voldsomme snømengdene gjør at hovedstadens budsjett  for strøing og brøyting denne vinteren, snart er tomt.

Fra snørydding på Grefsen i Oslo.
Fra snørydding på Grefsen i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. feb. 2018 - 09:55

Byrådet i Oslo kommune setter nå av 53 millioner kroner ekstra til brøytebudsjettet i år. Dermed vil hovedstaden bruke omkring 180 millioner kroner på vintervedlikehold i 2018, opplyser NRK.no.

Ifølge Meteorologisk institutt har det så langt i 2018 kommet nesten dobbelt så mye nedbør i Oslo som i et normalår. Det har resultert i at over 10.000 Oslo-folk har henvendt seg til Bymiljøetaten, med klager på snøryddingen i hovedstaden.

Mye av nedbøren har kommet som snø, og så langt i vinter er det kjørt vekk 5000 lastebillass med snø fra gatene i Oslo.

– De siste ukene har det vært vanskelig å komme seg rundt i byen vår, spesielt for dem som ikke er så gode til beins. Brøytebudsjettet er i ferd med å tømmes og Bymiljøetaten har derfor bedt om mer penger, sier Lan Marie Berg (Mdg), byråd for miljø og samferdsel til NRK.no.

Ifølge Bymiljøetaten har 750 biler blitt tauet vekk denne vinteren for at brøytebilene skal komme seg frem. Ved utgangen av januar var det i vinter strødd 25 500 tonn med grus, mot 15 000 tonn i hele vinteren året før.

Men selv om bymiljøetaten nå skal få mer penger for å kunne fullføre sesongen, er det fortsatt vanskelig å bli kvitt all snøen.

I Oslo er det snøsmeltemaskinen «Terje» som tar seg av mye av snøen som bli kjørt vekk, i tillegg til en rekke snødeponier. Men der er det fult, og noe av snøen vil derfor fortsatt bli lagret i deler av gatene og parkeringsplasser.

– Vi kan fortsatt ikke frakte bort all snøen Oslo umiddelbart fordi kapasiteten på deponiene er sprengt. Noen steder vil snø derfor måtte legges til en side av veien, sier Gerd Robsahm Kjørven, direktør i Bymiljøetaten til NRK.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.