ELBIL

Oslo kommune innfører betaling for lading på oppfordring fra Norsk Elbilforening

– Gratis lading har ingen effekt når det ikke er ladeplasser å oppdrive.

Byrådet i Oslo innfører betaling for lading av elbiler på kommunale ladeplasser.
Byrådet i Oslo innfører betaling for lading av elbiler på kommunale ladeplasser. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
4. okt. 2018 - 14:09

Elbiler har hittil kunnet lade gratis på Oslos 1.450 kommunale ladeplasser for el- og hybridbiler. Men nå vil Byrådet i Oslo innføre betaling for lading, skriver Elbilforeningen på sine nettsider, elbil.no.

Dette er et av tiltakene som vil bli lagt fram når Byrådet i Oslo på onsdag kommer med sitt budsjett for 2019.

Norsk Elbilforening har tidligere oppfordret byrådet til å innføre ladebetaling for å frigjøre ladeplasser, men det gjenstår å se om prisen blir «fornuftig» slik Elbilforeningen har forutsatt.

– Gratis lading mister effekten

– Gratis lading som insentiv for å få flere til å velge elbil mister helt effekten når det ikke er ledige ladeplasser å oppdrive, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening til elbil.no.

Hun advarer likevel mot å sette prisen på lading så høyt som man har sett andre steder i landet.

– Fredrikstad kommune har for eksempel foreslått 50 kroner timen for normallading. Det blir dyrere enn bensin og diesel, påpeker Bu.

I stedet trekker hun fram Bergen, der ladestrøm i Bygarasjen koster 8 kroner timen på dagtid og 4 kroner på natten, som et godt utgangspunkt for hvor Oslo kommune bør legge prisen.

Oslo kommune vil komme tilbake til konkrete priser i løpet av høsten, opplyser Lan Marie Nguyen Berg, MDGs byråd for miljø og samferdsel.

– I dag er det mange som bruker ladeplassene til å parkere bilen sin. Når det koster å lade, vil det gi bedre sirkulasjon, og gjøre det lettere å finne en ledig lader til bilen, sier hun til Norsk Elbilforening.

Det vil fremdeles være gratis å parkere elbiler på kommunale parkeringsplasser uten lading.

Satsing på flere ladepunkter

I byrådets 2019-budsjett ligger det også en rekke tiltak for å få fart på utbyggingen av ladepunkter i Oslo, skriver Norsk Elbilforening:

  • Støtteordninger for bygging av ladepunkter i borettslag og sameier, og hjemme hos næringsdrivende og taxisjåfører, skal gjøre det mulig å få opp inntil 16.500 nye punkter i 2019.
  • Oslo kommune vil bygge 600 kommunale ladere i 2019, pluss 100 dedikerte ladere til elvarebiler og 15 hurtig- og semihurtigladere for eltaxier.
  • Nye støtteordninger til bygging av ladepunkter på kommunale og private arbeidsplasser.

Christina Bu mener Oslo henger langt etter utviklingen, til tross for det som er gjort for å fremme elbilskiftet.  

– Det er umulig å bygge for mye lading slik situasjonen er i de største byene nå, sier hun til elbil.no

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.