Oslo-bruer nominert til internasjonal prestisjepris

Bumerang bru og Jungelbru på Tveita i Oslo er en av seks nominerte til WAN Best Bridge Award 2017.

På Tveita i Oslo liger Bumerang bru, som både kan fremvise innovativ og elegant design, samt inkludere iøynefallende arkitektur og robust ingeniørkunst.
På Tveita i Oslo liger Bumerang bru, som både kan fremvise innovativ og elegant design, samt inkludere iøynefallende arkitektur og robust ingeniørkunst. Foto: Are Carlsen
Redaksjonen Våre Veger
21. des. 2017 - 09:08
Bumerang bru <i>Foto:   Are Carlsen</i>
Bumerang bru Foto:   Are Carlsen

WAN AWARDS er verdens største internasjonale arkitekturprisprogram, og arrangeres årlig av WorldArchitectureNews.com. Globalt har nettstedet 144 000 abonnementer og nesten 5 millioner besøkende hvert år. I år er det seks kategorier, hvor av en av kategoriene er for beste bruprosjekt.

Vinnerprosjektet innen denne kategorien skal ikke bare vise til innovativ og elegant design, men også inkludere iøynefallende arkitektur og robust ingeniørkunst.

Jungelbru bru <i>Foto:   Are Carlsen</i>
Jungelbru bru Foto:   Are Carlsen

Den internasjonalt anerkjente bruarkitekten Martin Knight, som for øvrig var å se på Statens vegvesens Brukonferanse i Oslo i år, sitter i juryen og mener Bumerang bru og Jungelbru er verdige nominerte fordi de representerer sammen en uvanlig kombinasjon av to ulike bruer i ett prosjekt som skaper minneverdige og fornøyelige brukeropplevelser. Behovet for arkitektonisk og ingeniørmessig prang har klart blitt ignorert til fordel for attraktive, kostnadseffektive og optimalisert design som er i harmoni med sine omgivelser, fortsetter Knight.

Det er utrolig hyggelig at juryen både har nominert prosjektet og virkelig har forstått hva vi la til grunn i forbindelse med utformingen av bruene, sier Gaute Mo, ingeniør og partner i Degree of freedom. Prosjektet er utviklet i samarbeid med arkitektene i SAAHA og Landskapsfabrikken.
Thor Olav Solbjør, arkitekt og partner i SAAHA, mener dette er et veldig bra selskap å få være i og en utrolig mulighet til å markedsføre både norsk arkitektur og kontorene våre.

Bumerang bru er ei stålkassebru i fire spenn over Ytre Ringvei og med rusttregt stål som hovedmateriale. Jungelbrua er en enkel hengebru, med 36 meter spenn over Haugerudbekken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.