NYHETER

Original hengebru skal repareres

Et oppdrag helt utenom det vanlige er lyst ut av Rennebu kommune. En hengebru i tre (!) skal repareres i totalentreprise. 6. mai er en dato å merke seg for entreprenører som ikke er redde for krevende oppgaver.

Denne brua over Orkla er i så dårlig forfatning at den måtte stenges. Nå skal den bli i like god stand som da den ble åpnet i 20-årene. (Foto: Google)
Denne brua over Orkla er i så dårlig forfatning at den måtte stenges. Nå skal den bli i like god stand som da den ble åpnet i 20-årene. (Foto: Google)
8. apr. 2013 - 15:52

Kjerkbrua er navnet. Den krysser Orkla 14 km fra kommunesentret Berkåk. Brua har bare ett spenn, som er 53,5 meter langt. Bredden er 2,5 meter. Tårnhøyden er 8,3 meter.

Brua er nå i så dårlig forfatning at den er stengt. Både tårnene og kablene må skiftes ut, og det skal bygges ny kabelforankringer i betong på den ene siden av elva. Når jobben er gjort, har brua fått samme utseende og tilstand som den hadde da den ble åpnet.

Anleggstart finner sted i september. Det meste av arbeidet skal utføres i år. Avsluttende overflatebehandling kan tas til neste år, men det må være ferdig innen utgangen av april.

Riksantikvaren bidrar med ca. en million kroner til reparasjonen. Det øvrige dekkes av Rennebu kommune.

Brua ble bygd i 20-årene. Konstruktør var Jakob Gunnes. Hans far Sivert Gunnes konstruerte åtte lignende bruer. To av dem står fortsatt.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.