ENERGI

Oppnådde positiv energiflyt fra fusjon

I fusjon jaktes det på Q>1. Det betyr at man produserer mer energi ved fusjon enn energien som går med til å opprettholde fusjonen. Nå skal forskere ha klart det for første gang.

Strålene fra de 192 svært kraftige laserne møtes i målekammeret ved National Ignition Facility hos Lawrence Livermore National Laboratory. De fokuseres på et område som er mindre enn en ert og kan bringe temperaturen opp til over 180 millioner grader.
Strålene fra de 192 svært kraftige laserne møtes i målekammeret ved National Ignition Facility hos Lawrence Livermore National Laboratory. De fokuseres på et område som er mindre enn en ert og kan bringe temperaturen opp til over 180 millioner grader. Damien Jemison

Lawrence Livermore National Laboratory rapporterer om et gjennombrudd. I flere tiår ved laboratoriet de kaller National Ignition Facility har de jobbet med å utvikle laserindusert fusjonsenergi. I et forsøk oppnådde de å generere 3,15 MJ energi ved et forbruk på 2.05 MJ. Eller kanskje litt mer forståelig; 0,89 kWh fra et forbruk på 0,57 kWh.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.