MOTOR

Opel mistenkes for utslippsjuks. I dag raidet politiet kontorene deres i Tyskland

95.000 dieselbiler undersøkes.

Politiet i Tyskland mistenker at 95.000 dieselbiler fra Opel kan være utsatt for utslippsjuks.
Politiet i Tyskland mistenker at 95.000 dieselbiler fra Opel kan være utsatt for utslippsjuks. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
15. okt. 2018 - 13:46

Tysk politi ransaket mandag kontorene til Opel i Rüsselsheim og Kaiserslautern på grunn av mistanke om juks i forbindelse med utslipp fra konsernets dieselbiler.

Opel bekrefter i følge Reuters at påtalemakten har iverksatt etterforskning rundt utslippene fra bilene til produsenten.

Selskapet sier i en uttalelse at de fullt ut samarbeider med myndighetene, og fastholder at kjøretøyene deres overholder vedtatte standarder.

95.000 biler kan være jukset med

Ifølge avisa Bild dreier mistanken seg om ulovlig manipulert software installert i 95.000 dieselbiler.

Reuters siterer Bild på at det er Opel-modellene Insignia, Zafira og Cascada fra 2012, 2014 og 2017 som undersøkes for ulovlig manipulering av utslipp.

Det tyske samferdselsdepartementet avholdt i juli en høring i forbindelse med mistanke om utslippsjuks i tre av modellene til tyske Opel, som nå er en underavdeling av den franske bilprodusenten PSA.

De tre bilmodellene som nå etterforskes, ble imidlertid utviklet mens Opel og søsterselskapet Vauxhall fremdeles var eid av General Motors. General Motors solgte Opel til PSA Group i 2017.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.