NYHETER

Omfattende oppgradering av Nordbytunnelen

Nordbytunnelen på E6 i Akershus skal oppgraderes for flere hundre millioner kroner de neste årene. Første oppdrag er sendt ut på anbud. Interesserte entreprenører må regne ferdig innen 19. mai.

19. mai er datoen entreprenører må merke seg hvis de har lyst til å oppgradere denne tunnelen. Bildet viser de søndre portalene. (Foto: Google)
19. mai er datoen entreprenører må merke seg hvis de har lyst til å oppgradere denne tunnelen. Bildet viser de søndre portalene. (Foto: Google)
11. apr. 2014 - 08:37

Tunnelen har to løp, hvert med en lengde på 3 850 meter. Den går gjennom kommunene Ås og Frogn sør for Oslo. Nå har den gjort tjeneste i over 20 år, og behovet for oppgradering er stort. Installasjonene begynner å bli nedslitt, og kravene til utrustning i tunneler er strengere enn de var da Nordbytunnelen ble prosjektert.

Oppgraderingen er delt i to entrepriser. Den første omfatter total utskifting av armaturer, kabler og kabelbruer. 3 000 gamle armaturer skal demonteres og erstattes med 4 000 nye, åtte kilometer galvaniserte kabelbruer skal erstattes med like mange kilometer syrefaste kabelbruer, og 100 km kabler skal skiftes ut.

Ledelysene som viser veg til tverrslagene, skal også skiftes ut. I dag står de med 62,5 meters mellomrom. Når utskiftingen er fullført, blir det en sammenhengende stripe med ledelys.

Den som får kontrakten må gjøre seg ferdig i løpet av februar neste år.

Neste entreprise blir atskillig større. Den omfatter blant annet utskifting av alle viftene i tunnelen. Utlysningen skjer våren neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.