Ombygging av nytt kryss kan bli billigere enn ventet

Ombyggingen av et mindre enn to år gammelt kryss på E18 blir trolig billigere enn Vegvesenet regnet med på forhånd. Tre av fire anbud ligger godt under kostnadsoverslaget.

Køen oppstår i rundkjøringen øverst til venstre. Nå skal en 270 graders rampe løse problemene. Den blir trolig billigere enn ventet.
Køen oppstår i rundkjøringen øverst til venstre. Nå skal en 270 graders rampe løse problemene. Den blir trolig billigere enn ventet. Bilde: Google
Anders Haakonsen
15. apr. 2016 - 13:07

Natvallkrysset er navnet. Det ligger i Sandefjord kommune. Der er også hjemkommunen til Mathinsen & Duvholt, som har gitt det laveste anbudet. Det er på 7,321 millioner kroner.

Isachsen fra Nedre Eiker ligger nærmest med 7,813 mill., fulgt av Carl C. Fon fra Sandefjord med 8,445 mill. Den eneste riksentrprenøren som er interessert i jobben, er Peab, som vil ha 11,238 mill.

Natvallkrysset ble åpnet i bruk i juli 2014 da den 25 km lange strekningen Gulli-Langåker på E18 fikk fire felt. Her går fylkesveg 305 i bru over E18. På hver side av brua er det en rundkjøring hvor ramper til og fra europavegen møter fylkesvegen.

I rundkjøringen med ramper med forbindelse til sørgående kjørebane oppstår det ofte problemer når biler som kommer fra E18 i retning Sandefjord sentrum må vente på biler på veg fra sentrum. Køene på avrampen fra E18 blir så lange at de forplanter seg inn på sørgående kjørebane.

Nå skal problemet løses med en ny rampe i 270 graders kurve fra E18 til rundkjøringen. For å få plass til den må det første etableres en ny rampe for trafikken fra sentrum i retning sør. Begge de gamle rampene blir fjernet når de nye er på plass.

Sørgående kjørebane blir litt innsnevret i deler av anleggstiden, men det vil bli to gjennomgående felt hele tiden. Rampene vil bli holdt åpne det meste av anleggstiden, men i et par uker kan trafikantene bli henvist til andre kryss for å komme seg til og fra sentrum.

7. oktober skal det nye krysset være helt ferdig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.