INDUSTRI

Oljeprisfallet ble et løft for nyskapning

Gründere har kommet mye mer i fokus og de får mer hjelp enn før

StartupLab er lokalisert i Forskningsparken i Gaustadbekkdalen i Oslo. Her får gründere hjelp de trenger for å vokse og etablere kontakter til ressurspersoner.
StartupLab er lokalisert i Forskningsparken i Gaustadbekkdalen i Oslo. Her får gründere hjelp de trenger for å vokse og etablere kontakter til ressurspersoner. Foto: StartupLab
27. jan. 2021 - 12:00

– Det skjedde noe i 2014 da vi fikk det store prisfallet på olje. Vi observerte at mange flere ville starte opp selskaper basert på nye ideer, eller være med å jobbe i slike selskaper. Det er blitt lettere for gründerne å få med seg dyktige folk. Før 2014 gikk de flinkeste svært ofte til oljeindustrien, konsulentselskapene og til bank og finans. Mange går selvfølgelig dit ennå, men vi ser at flere blir gründere rett fra ingeniørstudiene, sier partner i ventureselskapet Alliance Venture, Jan Erik Hæreid.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.