Oljefondet er deleier i selskapet til styrtet Genova-bru

Statens pensjonsfond utland er deleier i Atlantia, eierselskapet bak Genova-brua som kollapset og tok minst 39 mennesker med seg i døden.

Det norske oljefondet har en eierandel i selskapet som er ansvarlig for vedlikeholdet og sikkerheten på den styrtede Morandi-brua i Genova.
Det norske oljefondet har en eierandel i selskapet som er ansvarlig for vedlikeholdet og sikkerheten på den styrtede Morandi-brua i Genova. Foto: Flavio Lo Scalzo/ANSA/AP/NTB scanpix
NTB
16. aug. 2018 - 15:55

Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, har en eierandel på 1,1 prosent i Atlantia Spa, tilsvarende 2,3 milliarder kroner, opplyser fondet til NTB.

Vet ikke om fondet skal trekke seg ut

Kommunikasjonsavdelingen skriver i en epost at ulykker der menneskeliv går tapt er tragiske, men at det er for tidlig å si noe om fondet skal trekke seg ut av selskapet etter hendelsen.

– Oljefondet er eier i 19.146 selskaper og har i snitt en eierandel på 2,4 prosent i alle europeiske børsnoterte selskaper, opplyser presseansvarlig Marthe Skaar.

Suspendert

Italias regjering har gått knallhardt ut mot det italienske selskapet Autostrade Per Italia og morselskapet Atlantia etter kollapsen og anklaget eierne for å ha tatt ut profitt istedenfor å investere penger i vedlikehold, noe selskapene har bestridt.

Aksjene til Atlantia falt med over 24 prosent torsdag formiddag etter at infrastrukturgruppen ble suspendert fra børsen i Milano tidligere på dagen.

Minst 39 mennesker omkom da deler av motorveibrua kollapset og personbiler og lastebiler styrtet i bakken tirsdag. Myndighetene fryktet torsdag at så mange som 20 personer fortsatt ligger begravd i ruinene av Morandi-brua i Genova.

LES OGSÅ: Genovas statsadvokat frykter at så mange som 20 personer fortsatt ligger begravd i ruinene av Morandi-brua

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.