OLJE OG GASS

OLF slakter regjeringen

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen må tåle sterk kritikk fra OLF-leder Per Terje Vold for beslutningen om oljeletingen utenfor Jan Mayen. I bakgrunnen oljedirektør Bente Nyland.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen må tåle sterk kritikk fra OLF-leder Per Terje Vold for beslutningen om oljeletingen utenfor Jan Mayen. I bakgrunnen oljedirektør Bente Nyland. Bilde: Ole Helgesen
Ole K. Helgesen
7. okt. 2009 - 08:49

Leder i Oljeindustriens Landsforbund (OLF), Per Terje Vold, er svært kritisk til olje- og energiminister Terje Riis-Johansens forklaring på hvorfor oljevirksomheten skal flyttes til Jan Mayen.

– Hvis statsråden er sitert riktig, er jeg meget overrasket. Oljeindustrien må først og fremst lete etter olje der de geologiske forutsetningene er tilstede. Vi borer ikke for å bore, vi borer for å gjøre funn, sier Vold.

Les mer:

Bommer

Han mener regjeringen bommer kraftig når den bestemmer seg for å flytte petroleumsvirksomheten til et område hvor det ikke er fiskeriinteresser.

– Vi har 40 års erfaring med sameksistens med oljenæringen og fiskeribransjen. Og det har vi planer om å fortsette med i 40 år til, sier Vold.– Blindspor

Også energipolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik-Olsen, slakter regjeringens valg om å flytte oljeindustrien helt til Jan Mayen.

– Jan Mayen er et blindspor som regjeringen har valgt fordi den ikke våger å ta opp kampen med miljøbevegelsen. Investeringene i landets viktigste næring er i ferd med å falle dramatisk. Regjeringen frykter selvfølgelig dette, men den våger likevel ikke å ta et standpunkt.

Denne handlingslammelsen vil få store konsekvenser for Norge, sier Solvik-Olsen.

Han sier at olje- og gassinvesteringene har vært på 130 til 140 milliarder kroner i året.

– Nå må de ta et valg om de fremdeles vil satse på petroleumsvirksomhet. Og det nytter ikke å utsette denne beslutningen ved å sende Oljedirektoratet til et område ingen har tro på. De forstår ikke konsekvensene av manglende langsiktighet for oljeindustrien. Dette er et risikabelt spill med tusenvis av arbeidsplasser.– Smisker med miljøvernere

Han mener regjeringen smisker med både miljøbevegelsen og oljenæringen.

– Det er helt utrolig å høre på hvor forskjellig de snakker i ulike fora. I Rogaland prøver statsråden å blidgjøre oljeindustrien, men når de er i Oslo snakker de miljøvernerne opp etter ryggen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.