OLJE OG GASS

Økte inntekter og overskudd for Equinor

Endte med et resultat før skatt på 3,52 milliarder dollar i andre kvartal.

Inntektene til det delstatlige oljeselskapet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder.
Inntektene til det delstatlige oljeselskapet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Equinor endte med et resultat før skatt på 3,52 milliarder dollar i andre kvartal. Det er 230 millioner mer enn i samme periode i fjor.

Overskuddet tilsvarer rundt 28,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Inntektene til det delstatlige oljeselskapet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder, viser kvartalstallene som ble lagt fram torsdag morgen.

– Solide resultater

– Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstrøm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjonale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehold og en del kvartalsspesifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel, sier konsernsjef Eldar Sætre i en pressemelding.

Equinors kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Equinors resultatregnskap for andre kvartal 2018. (Nøkkeltall fra andre kvartal 2017 i parentes)

  • Driftsinntekter: 18.069 millioner dollar (14.862 millioner dollar)
  • Driftsresultat: 3.835 millioner dollar (3.244 millioner dollar)
  • Resultat før skatt: 3.518 millioner dollar (3.288 millioner dollar)

– Dette understreker viktigheten av fortsatt kostnadsfokus i hele organisasjonen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmarkedet.

Driftsresultatet ble forbedret med nesten 600 millioner dollar, sammenlignet med andre kvartal 2017. I år ga driften et overskudd på 3,84 milliarder dollar.

Det er foreslått å opprettholde utbyttet på 0,23 dollar per aksje for andre kvartal. Utbetalingen vil skje i november, og det er også da selskapet vil kunngjøre hva utbyttet blir i norske kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.