Økt utvinning i oljemeldingen

Økt utvinning i oljemeldingen
Ola Borten Moe vil holde fokus på økt utvinning i petroleumsmeldingen. Bilde: Scanpix

Olje- og energiminister Ola Borten Moe bekrefter til Aftenbladet at petroleumsmeldingen er klar og at den blir lagt frem på fredag.

Petroleumsindustrien har ventet lenge på den helhetlige petroleumsmeldingen, med seks år passert siden forrige melding ble lagt frem.

Les også: Regjeringen reddet Veslefrikk

Bedre utnyttelse

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) vil det viktigste budskapet i meldingen være økt utvinning.

– Det viktigste nå er å få en bedre ressursforvaltning på eksisterende felt, økt utvinningsgrad og dermed forlenget levetid. På den måten kan vi få en bedre utnyttelse av eksisterende infrastruktur. Vi må presse frem utvikling av bedre teknologi, sier Ola Borten Moe til ANB .

Les også: Vil ikke love Petoro-styrking

Spent på innholdet

Siri Meling, energipolitisk talskvinne i Høyre, hilser petroleumsmeldingen velkommen, men sier hun er spent på innholdet.

– Den har allerede blitt utsatt en rekke ganger, og nå skal den altså legges frem siste dag før sommer i Stortinget. Det betyr at forventningene til hva som legges frem ikke er alt for store fra min side. Men jeg håper vi tar feil, sier Meling til Teknisk Ukeblad.

Les også: Petroleumsmeldingen blir forsinket

Har holdt tett

Fra Høyres ståsted er de tre viktigste punktene opprettholdelse av tildelingen av nytt areal, økt utnyttelse av eksisterende felt og fokus på reduksjon av utslipp og ulykker.

Tilsynelatende har Borten Moe og hans nærmeste miljø klart å holde innholdet i meldingen tett.

– Det eneste jeg har hørt fra meldingen er at Petoro vil bli styrket over statsbudsjettet, og ikke gjennom kontantstrømmen, slik vi selv foreslo, sier Meling.

Les også: – Han får mye å ta tak i

Tenker lokalt

Ifølge Meling har Borten Moe også insinuert at han ønsker å styrke lokale og regionale ringvirkninger fra petroleumsindustrien.

– Det blir spennende å se hva som presenteres innen disse områdene, sier Meling.

Olje- og energidepartementet har varslet at meldingen legges frem på Ringerike Folkehøyskole i Buskerud fredag.

Les også: Endelig kommer oljemeldingen

Les mer om: