ENERGI

Jukset med sikkerhetsdata for atomkraft: – Dette er meget alvorlig og uakseptabelt

En ekstern gransking har konkludert med misligheter i forbindelse med testing av materialer og brensel ved atomreaktoren i Halden.

Politiet skal nå etterforske alvorlige brudd på test- og sikkerhetsrutiner ved atomreaktoren i Halden. Reaktoren ble stengt for godt i fjor og den eksterne granskingen dreier seg om juks med tester i forbindelse med oppdrag for kunder. Foto: NTB scanpix
Politiet skal nå etterforske alvorlige brudd på test- og sikkerhetsrutiner ved atomreaktoren i Halden. Reaktoren ble stengt for godt i fjor og den eksterne granskingen dreier seg om juks med tester i forbindelse med oppdrag for kunder. Foto: NTB scanpix Foto: NTB Scanpix
12. mai 2020 - 12:17 | Endret 12. mai 2020 - 14:46

Institutt for energiteknikk (IFE) har gjennomført en ekstern gransking som konkluderer med at misligheter har funnet sted i flere kundeprosjekter ved Haldenreaktoren. Det er Kvamme Associates som har gjennomført den omfattende granskingen de siste månedene. Rapporten er levert til Økokrim.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.