OLJE OG GASS

Og bragden går til...

De ansatte i Kongsberg Intellifield jubler over at de har vunnet Ingeniørbragden 2008.

Camilla Aadland
18. des. 2008 - 06:08
Vis mer

KRISTIANSAND: Flere av dem er enige om at det er en velfortjent seier.

– Dette er en anerkjennelse til de som har bygget opp bedriften, og som har jobbet med dette i mange år. Den går både til de som har hatt visjonen, og de som har vært med på å gjøre dette mulig, sier direktør for leveranser, Espen Kristensen.Viktig område

Eventyret om Kongsberg Intellifield startet i Kristiansand på slutten av 90-tallet, og det er til Kristiansand Teknisk Ukeblad ønskes velkommen når vinnerintervjuet skal gjøres, selv om hovedkontoret i dag ligger i Sandvika.

Det er nemlig i Kristiansand mesteparten av utviklingsarbeidet foregår.

– Det er hyggelig å få profilert seg litt. Vi jobber i en bedrift som ikke har høy medieprofil. Kundene vet hvem vi er, men vi er ikke noen "snakkis" på gaten, sier Kristensen.

Han mener det er positivt at det blir satt fokus på et område som vil være vesentlig for oljebransjen fremover.

– Våre systemer gjør oljebransjen i stand til å utnytte kompetansen bedre, produsere mer effektivt og å produsere mer miljøvennlig, sier Kristensen.Verdensledende

Ifølge ham - og flere av årets jurymedlemmer - er Kongsberg Intellifield verdensledende på integrerte operasjoner og samhandlingsrom.

– Vi har en romløsning hvor vi har et mye større spenn i levering enn konkurrentene. Vi kartlegger arbeidsprosessene hos kundene, og bygger rommene i samarbeid med dem. På software er vi den anerkjente referansen. Punktum, sier Kristensen, som med prisen i havn ikke er redd for å skryte av bedriften.

Kongsberg Intellifield er første bedrift som har hatt fokus på å lage en serverløsning for innsamling av data fra boreoperasjoner som ikke er proprietær og dermed ikke knyttet til én bedrift.

– Systemet er serverbasert, og kan brukes over alt og til data fra alle typer instrumenter og tjenesteleverandører i en boreoperasjon, forteller Kristensen.Bruker egen teknologi

Kongsberg Intellifield har kontorer både i Stavanger, Trondheim, Oslo og Kristiansand, i tillegg til USA, Storbritannia, Singapore og Østerrike.

– Vi lager løsninger for å trekke folk nærmere hverandre, og vi bruker egen teknologi for å knytte de ulike enhetene sammen og drive virksomheten, sier Kristensen.

For fire år siden var det 13 ansatte i Kongsberg Intellifield. I dag er det 130 ansatte globalt.

I Kristiansand er de ca 40 stykker, og her skjer all software-utvikling for boreoperasjoner. Sjefen holder en aldri så liten tale for de ansatte før de skal fotograferes.

– Mange av dere har gratulert meg med seieren, men den er det dere som har vunnet, gjennom jobben dere gjør, sier han.Langsiktig satsning

I Sandvika utenfor Oslo sitter sjefen for det hele, administrerende direktør Øyvind Rideng. Også han er glad for seieren:

– Dette er en veldig boost internt. Vi er stolte over å ha fått prisen i konkurranse med mange sterke kandidater, sier Rideng.

Han legger vekt på at dette er et resultat av en langsiktig satsning.

– Det er snakk om en kombinasjon av domenekunnskap innen olje og gass, ingeniørkunst og kompetanse. Vi har aldri gitt opp et prosjekt, men har alltid kommet i mål med våre leveranser, sier han.

Aksept

Et kjerneteam av ansatte har hele tiden trodd på Kongsberg Intellifields løsninger, og har kjempet for disse med stor iver gjennom lang tid, ifølge Rideng.

– 2008 har vært et gjennombruddsår for oss. Nå har vi fått aksept for alle våre tekniske løsninger i en rekke installasjoner globalt. Det blir spennende å se fremover om vi klarer å dra opp volumet på løsningen, sier han.

Referanseserver

Kongsberg Intellifields system er valgt som referanseserver for ulike systemer.

– Det betyr at alle løsninger i verden er testet mot oss. Vi kan kompabilitet. I tillegg er vi skalerbare, systemet dekker ikke nødvendigvis bare fire brønner, men kan like gjerne omfatte 10 000 brønner. Systemet er også søkbart, slik at man raskt kan få opp data, skryter Rideng.

Selskapet leverer ikke bare teknologien, men romløsningene den skal brukes i.

– Vi leverer løsninger fra A til Å, jeg tror ingen andre har den pakken nå, sier han.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.