LAKS

Nytt rekordår for Salmar i fjor

Salmar tjente 2,2 milliarder kroner på driften i fjerde kvartal i fjor, og 2023 ble dermed nok et rekordår for laksegiganten.

Konsernsjef i Salmar, Frode Arntsen, kunne torsdag presentere rekordresultat for laksegiganten. Bildet er fra 2023.
Konsernsjef i Salmar, Frode Arntsen, kunne torsdag presentere rekordresultat for laksegiganten. Bildet er fra 2023. Foto: Ole Berg-Rusten
15. feb. 2024 - 07:05

Selskapet betaler 35 kroner i utbytte per aksje for regnskapsåret 2023, totalt 4,6 milliarder kroner, går det fram av en børsmelding torsdag morgen.

– Salmar-teamet har nok en gang prestert godt og levert imponerende resultater, både når det gjelder operasjonell drift, synergirealisering og gjennomføring av strategiske prosesser. Jeg er stolt over våre dedikerte og dyktige ansatte og den kraften som Salmar-organisasjonen har vist gjennom hele 2023, sier konsernsjef Frode Arntsen.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 7,3 milliarder kroner før skatt i 2023, mot 4,6 milliarder året før.

For 2024 endrer Salmar slaktevolumet i Norge til 237.000 tonn som følge av angrep av perlesnormaneter. I børsmeldingen skriver selskapet at de opplever sterk etterspørsel etter alle sine produkter, og de venter begrenset global tilbudsvekst i 2024.

– Vi ser betydelig potensial for fortsatt forbedring og vekst i alle deler av vår virksomhet fremover. Til tross for uavklarte regulatoriske forhold er vi trygge på at vi vil kunne øke produksjonen og vokse videre med vår nåværende operasjonelle struktur, sier Arntsen.

Slik kan skipstunnelen se ut når den står ferdig. Prosjektet er prioritert i Nasjonal transportplan.
Les også

Prioriterer Stad skipstunnel 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.