Nytt oppdrag til Syltern/Kruse Smith

Vegvesenet har innstilt på at arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern/Kruse Smith skal legge om fylkesveg 14 i Roan. Siste mulighet til å klage er 29. september. Hvis ingen benytter den, blir kontraktsummen 99,815 millioner kroner.

Hellfjordtunnelen vil forkorte fylkesveg 14 med en kilometer og fjerne en dårlig og rasfarlig veg fra vegnettet.
Hellfjordtunnelen vil forkorte fylkesveg 14 med en kilometer og fjerne en dårlig og rasfarlig veg fra vegnettet. Bilde: Statens vegvesen
21. sep. 2017 - 11:34

Roan kommune ligger langt nord i Sør-Trøndelag. Det samme arbeidsfellesskapet får en jobb til nesten 280 millioner kroner i nabokommunen Åfjord hvis ingen klager på den tildelingen.

I Åfjord skilte det bare 0,65 promille mellom de to laveste anbudene. I Roan er situasjonen en helt annen. Arbeidsfellessskapet har en ledelse på nesten 10 prosent.

Den nye vegen går mellom Sumstad og Hellfjord. Her skal det drives enn 550 meter lang tunnel og 925 meter tilstøtende veger. Tunnelen får profil T9,5, veg i dagen får en bredde på 7,5 meter.

Vegstrekningen som får avløsning er smal, bratt, svingete og rasfarlig. Dessuten er den en kilometer lengre enn den nye vegen. Trafikken er ikke stor, men på grunn av fiskeindustrien i området er det mange lastebiler som bruker vegen.

For at entreprenøren skal få adkomst til tunnelen, må den gamle vegen legges om. I den forbindelsen kan den bli stengt om natten og mellom kl. 12 og kl. 14 i en del av anleggstiden.

Den nye vegen skal være ferdig i november 2018.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.