Nytt oppdrag på Stord vestside

Det tredje oppdraget i vegpakken Stord vestside er sendt ut på anbud. En 1 800 meter lang strekning på fylkesveg 545 i Fitjar kommune skal prosjekteres og utbedres. Anbudsfristen er satt til 24. november.

Det er ikke hyggelig å bruke denne smale asfaltstripen som skoleveg. Om to år blir forholdene mye bedre.
Det er ikke hyggelig å bruke denne smale asfaltstripen som skoleveg. Om to år blir forholdene mye bedre. Bilde: Google
13. sep. 2016 - 13:07

Stekningen går rmellom Vik og Rimbareid. Dagens veg er dårlig egnet til å ta  unna trafikken på en forsvarlig måte. Vegbredden er for det meste fire meter. Store kjøretøyer som skal passere hverandre, er henvist til møteplasser.

Horisontalkurvaturen er ikke dårlig, men det er vertikalkurvaturen. Vegen går opp og ned, og sikten over bakketoppene er kort flere steder.

Nå blir det omfattende masseutskifting, utbedring av kurvaturen, 7,5 meters bredde på kjørebanen, belysning og parallell gang/sykkelveg. Det siste er det mange som blir glade for.

På høy tid

- Det er på høy tid at det blir gang/sykkelveg her. Vegen brukes som skoleveg av mange elever. En del blir kjørt til skolen, men ikke alle. De som sykler eller går må buke den smale kjørebanen. Jeg har sett mange uønskete situasjoner på denne vegen, sier byggeleder Roberto Balzer.

Selv om strekningen bare er 1 800 meter lang, må elevene vente på ferdig veg helt til skoleåret begynner i august 2018. Den romslige anleggstiden har sin forklaring.

- Entreprenøren må ta hensyn til livet i bekkene i området. På en del av strekningen går vegen langs en bekk hvor det er ål, laks og sjøørret. Her blir det forbud mot arbeid i gytesesongen. Det kan bli aktuelt å flytte bekkeløpet midlertidig, men entreprenøren kan velge en annen løsning, siden det er en totalentreprise, sier Roberto Balzer.

Naturlig bunn

Fjerning av to bruer inngår i oppdraget. Entreprenøren kan velge om de skal erstattes med nye bruer, kulverter eller rør, men det må være naturlig bunn egnet for gyting under dem. Det skal også bygges en ny bru med naturlig bunn hvor fisk og landdyr kan passere under.

Standarden på strekningen Vik-Rimbareid er dårligere enn på tilstøtende veger. Fra Rimbareid og nordover til kommunesentret i Fitjar er fylkesveg 545 utbedret tidligere. Utbedringen var det første delprosjektet i vegpakken. Sør for Vik er kjørebanen smal, men myke trafikanter har en gang/sykkelveg til disposisjon.

Vegpakken Stord vestside er finansiert med både bompenger og fylkeskommunale midler. Totalt fem delsprosjekter inngår i pakken.  De to siste lyses ut senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.