Nytt fortau i Harstad til 70 mill kroner

Et nytt fortau langs fv. 6 Hagebyveien i Harstad vil komme på rundt 70 mill kroner. Det viser anbudsåpningen, hvor fem entreprenører har gitt tilbud på jobben.

Arbeidet langs Hagebyveien i Harstad starter opp i løpet av våren og skal være ferdig i løpet av høsten 2018.
Arbeidet langs Hagebyveien i Harstad starter opp i løpet av våren og skal være ferdig i løpet av høsten 2018. Bilde: GoogleMaps
Redaksjonen Våre Veger
4. apr. 2017 - 16:04

Fylkesveg 6 Hagebyvegen er en veg med relativt stor trafikk, både av bilister og myke trafikanter. Ved å bygge et fortau langs denne strekningen vil det bli tryggere for gående og syklende i området, og det er i første omgang planlagt å bygge ca. 1,6 km fortau langs Hagebyvegen, mellom Sama og Trondenesveien.

 

De fem entreprenørene som hadde gitt tilbud innen anbudsfristen var, soretert ett pris:

Leminkainen Norge                 69.086.943,39,-

Consto Anlegg Anlegg Nord   78.479.802.-

NCC                                               82.937.535,-

Tore Magnussen & Sønn         95.606.251,50,-

PEAB Anlegg                               97.502.496,43,-

 

Harstadpakken er et samarbeid mellom Harstad kommune, Troms fylkeskommune og Statens vegvesen, og bortsett fra kollektivsatsingen er dette det største fylkeskommunale prosjektet i Harstadpakken.

– Vi er godt fornøyd med konkurransen, og tilbudene er innenfor prisoverslaget vi gjorde tidligere, sier Hans-Arne Haugland, prosjektleder i Harstadpakken.


Omfattende arbeid

Det er et omfattende arbeid som skal i gang langs Hagebyveien. Kontrakten omfatter bygging av blant annet fortau, asfaltering av kjøreveg, betongstøttemurer, natursteinsmurer, garasjer, holdeplattformer for buss, vann- og avløpsanlegg og veglysanlegg.


Arbeidet omfatter også omlegging av elkraft-, tele- og fiberkabler samt etablering av nytt overvannssystem med gatesluker, sandfangs-kummer og transportledning for overvann.

 

Vil gi trafikale utfordringer

Det er stor trafikk langs Hagebyveien, både av kjøretøy og av skolebarn og andre myke trafikanter. Anleggsarbeidet skal ta hensyn til dette, og legge til rette for at trafikkavviklingen skal gå forsvarlig. Trafikantene må likevel være forberedt på at det blir trafikale utfordringer i hele denne perioden.


Det ligger et stort antall boliger langs denne vegen, det legges opp til å opprettholde adkomst til alle boligene. Likevel kan noen miste oppkjøringen eller blir anvist til en annen plass, mens arbeidet pågår. Dette vil avtales direkte med den enkelte grunneier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.