Nykommer kan få fergesamband i Sogn

Fjord1 ligger ikke godt an til fornyet kontrakt for drift av fergesambandet Dalsøy-Haldorneset i Solund i Sogn. Rederiet har gitt det klart høyeste av fire anbud. Leder gjør Vidar Hop Skyssbåter som også holder til i Solund.

Hvis Vidar Hop Skyssbåter skal drive fergesambandet Dalsøy-Haldorneset etter 2018, blir det kort veg fra ferga til Hardbakke hvor selskapet holder til.
Hvis Vidar Hop Skyssbåter skal drive fergesambandet Dalsøy-Haldorneset etter 2018, blir det kort veg fra ferga til Hardbakke hvor selskapet holder til. Illustrasjon: Statens vegvesen
9. sep. 2016 - 00:22

 Det laveste anbudet er på 66,9 millioner kroner.  GulenSkyss fra Eivindvik i Gulen ligger like bak med 68,3 mill.

På tredjeplass ligger en overraskende anbyder - Sundquist Investments Oy Ab fra Hanko i Finland - som vil ha 80,2 mill. Anbudet fra Fjord1 er på 130,2 mill.

Prisene gjelder drift i fem år fra 1. januar 2019 med opsjon på inntil tre år til. Fjord1 har drevet fergene siden 1. januar 2010.

Sambandet Dalsøy-Haldorneset er Norges vestligste fergesamband. De knytter sammen to av de ytterste bebodde øyene i Solund kommune - Daløyna og Ytre Sula. Overfarten tar 8 minutter.

Ferga som går i sambandet nå har plass til 11 PBE og 62 passasjerer. Den ble sjøsatt i 1968 med navnet "Møysalen". Siden har den skiftet navn tre ganger. Nå heter den "Nårasund".

Vidar Hop Skyssbåter holder til i Hardbakke, som er kommunesentret i Solund. Avstanden derfra til fergekaia på Dalsøy er ca. en mil. Selskapet ble etablert for vel 30 år siden.

- I dag har vi bare hurtigbåter, sier daglig leder Vidar Hop. - De bruker vi som skyssbåter, taxibåter og rutebåter.

- Dere har aldri drevet bilferge tidligere?

- Nei. Vi fikk lyst til å forsøke da driften av et samband i vårt nærområde ble utlyst. Hvis vi får jobben, kjøper vi en ferge, sier Vidar Hop.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.