T2

Nye Zeppelin tar av

TEST: Zeppelin, som er laget av stål og glassfiberforsterket plast, kan også brukes med iPad.
TEST: Zeppelin, som er laget av stål og glassfiberforsterket plast, kan også brukes med iPad.Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
16. mars 2011 - 14:41

VURDERING

  • Pluss: God over hele registeret. Solid effekt. Spiller høyt.
  • Minus: Begrenset stereoperspektiv. Tar tid å begynne streamingen av valgt låt.

BRISTOL: Bowers & Wilkins har hatt stor suksess med iPod-anlegget Zeppelin. Når en ny utgave nå foreligger, har den helt nye mellomtone- og diskantelementer, oppgradert signalbehandling og fem i stedet for tre forsterkere.

Dette er Zeppelin Mini

Forsinkelse

I tillegg streamer den digital musikk via iTunes. Suffikset Air vitner om at spilleren er tilpasset Apple Airplay, som er Apples nye system for streaming av trådløs musikk.

Det betyr i praksis at Zeppelin Air spiller av musikk som ligger i programmet iTunes - uten behov for ledninger eller en dokket iPod eller iPhone.

Det hele lot til å fungere godt da vi hørte nye Zeppelin på HiFi-messa Sound & Vision i Bristol nylig. Airplay var enkelt i bruk sammen med app-en Remote og en iPhone eller iPad: Plukk ut låt, velg Zeppelin Air som avspiller og lytt.

Ett ankepunkt er en viss forsinkelse fra låt er valgt til musikken kommer, særlig ved bruk av iPad som fjernkontroll.

Dette bør B&W forbedre.

LYD: Apple spurte B&W om de kunne være såkalt "launch partner" ved lanseringen av Airplay. Dag Yngve Dahle

Låst til Apple

Fiffig var multiromsfunksjonen. Systemet lar deg styre ulike Airplay-kompatible enheter, som kan spille samtidig - for eksempel i ulike rom. Det var overraskende enkelt å få to ulike Zeppelin-ere til å spille forskjellig musikk på samme tid.

Du får her et trådløst multiromssystem med på kjøpet. "Ulempen" er at avspillerne må være bundet til Apple ved at de kan brukes med Airplay.

Lyden? Det første som slår oss er at bassen er blitt mektigere enn på forgjengeren.

Der den leverte moderat basstrykk, gir Zeppelin Air en mer fysisk bassopplevelse. Den går dypere - og det uten at bassen blir treg eller upresis.

Zeppelin Air spiller også overraskende høyt, og kan uten problemer fylle et middels stort rom med lyd. Det skyldes nok at den totale forsterkerkraften er økt fra 100 til 150 watt.

VIDEO: Zeppelin har landet

Bedre DAC

Lyden har en utpreget balansert og nøytral karakter i typisk britisk HiFi-stil. Men lyden har fylde og ser ut til å mangle det litt kliniske preget britiske lydspillere ofte har.

Richard Hawleys "Cole's Corner" ble gjengitt med kraft og en lydtemperatur som heller ørlite mer mot det varme enn mot det kalde - uten at lyden er så varm at den mister det nøytrale preget.

Vi tipper det har noe med at spilleren har en bedre innebygget DAC enn forgjengeren. Som kjent er digitalkonverteren ofte en sonisk flaskehals i slike spillere.

En ulempe med Zeppelin Air er at stereoperspektivet ikke er godt. Høyttalerelementene er plassert for nært hverandre til at lyden gjengis i tilfredstillende stereo. Det høres at Zeppelin Air er kun 64 centimeter bred.

Generelt virker det som B&W har forbedret produktet Zeppelin, som koster 4.998 kroner. Spilleren har begrensninger, men låter suverent og har nye, trådløse evner.

TEST: Designikonet som låter bra

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.