Nye Veier: Veien mellom Arendal og Tvedestrand er svært trygg

Den omtalte veien mellom Arendal og Tvedestrand er bygd med to meter ytre skulder. Dette er bredere skulder enn det som var krav da veien ble planlagt for den trafikkmengden som er på veien i dag, svarer Nye Veier.

Ulykken som Havarikommiusjonen har etterforsket i to når, skjedde på E18 mellom Arendal og Tvedestrand like etter Torsbuåstunnelen i Arendal.
Ulykken som Havarikommiusjonen har etterforsket i to når, skjedde på E18 mellom Arendal og Tvedestrand like etter Torsbuåstunnelen i Arendal. Foto: Thor Søndenaa
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. aug. 2022 - 09:55

I en kommentar til Havarikommisjonens rapport og ulykken mellom Arendal og Tvedestrand i 2020, skriber Nye Veier at de tar rapporten fra Statens havarikommisjon til etterretning.

Det er en grundig rapport om en ulykke som er alvorlig og tragisk, skriver kommunikasjonsdirektør Christian Altmann.

–Slike ulykker er ekstremt sjeldne på norske veier, og vi arbeider kontinuerlig med ulike tiltak som kan styrke sikkerheten på veiene våre. Vi registrerer at kommisjonen mener trafikksikkerheten ikke er ivaretatt. For at trafikksikkerheten skal være optimal, må det være en miks av trafikksikkerhetstiltak og aktsomhet og årvåkenhet fra trafikanter. Vår grunnholdning er at veien mellom Arendal og Tvedestrand er en svært trygg vei. 

– Av avbøtende tiltak har vi både variable hastighetsskilt, kameraovervåking og havarilommer.  Ellers er det å si at veien er bygd med 2m ytre skulder. Dette er bredere skulder enn det som var krav da veien ble planlagt for den trafikkmengden som er på veien i dag.

– Vi arbeider videre med å gjøre veiene våre sikrest mulig. Vi ønsker å få pengene til å strekke lengst mulig, slik at vi kan bygge mer trafikksikker vei for pengene, heter det i kommentaren fra Nye Veier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.