KRAFT

Nye kraftlinjer til Europa: – Ingen endring i politikken

DEBUT: Statssekretær Eli Blakstad i Olje- og Energidepartementet snakket til en samlet energibransje for første gang i dag. - Vi er avhengig av utlandet, sier hun.
DEBUT: Statssekretær Eli Blakstad i Olje- og Energidepartementet snakket til en samlet energibransje for første gang i dag. - Vi er avhengig av utlandet, sier hun. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind Lie, Jannicke NilsenØyvind Lie, Jannicke Nilsen
7. apr. 2011 - 12:14

WIEN: Olje- og energiminister Ola Borten Moe har flere ganger uttalt seg negativ til økt overføring av kraft til utlandet.

Det er ikke noe mål i seg selv å eksportere kraft til Europa, sa den ferske statsråden til Teknisk Ukeblad i starten av april.

Spørsmålet ble i dag tatt opp på Energi Norges årlige Vinterkonferanse i Wien, hvor Olje- og energidepartementets nye statssekretær, Eli Blakstad (Sp), snakket til en samlet energibransje for første gang.

Avhengig av utlandet

Det er samme regjering og samme parti som tidligere. Vi er avhengig av kraftutveksling med utlandet, sa Blakstad.

Les også: – Vind på anabole steroider

Olje- og energidepartementet skal nå starte arbeidet med en stortingsmelding om det norske strømnettet og behovet for forsterkninger.

Forskjell

– Det er store forskjeller i retorikken. Er det virkelig ingen forskjell på Riis-Johansens og i Borten Moes syn på om Norge bør satse på å bygge flere overføringskabler til utlandet?

Vi er opptatt av å føre videre de tankene som er gjort når det kommer til utenlandskabler. Så det er ingen stor endring på det, sier Blakstad til Teknisk Ukeblad.

– Når du sier at det ikke er noen stor endring, betyr det at det da likevel er snakk en endring, om enn liten?

– Nei, det er ikke det. Det er en pågående diskusjon om utenlandskabler, og den diskusjonen pågår fortsatt. Vurderingenene som er gjort i vinter driver vi fortsatt på med, så må vi ta en beslutning på et tidspunkt, sier Blakstad.

– Samme grunnlag

– Så det er ingen endring?

– Det som er forskjellen er at ting nå er under utvikling. På ett tidspunkt vil vi ta en beslutning. Men det er samme regjering, energiminister fra samme parti, og samme grunnlag som ligger til grunn for beslutningen som blir tatt om Norges nettpolitikk, sier Blakstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.