OLJE OG GASS

Nye anbefalinger til oljenæringen

Deepwater Horizon
Deepwater Horizon Bilde: Scanpix
Maiken Ree
2. mars 2011 - 14:00

OLFs prosjekt har hatt som oppgave å samle relevant informasjon fra granskningsrapporter og andre kilder i lys av ulykken i Mexicogolfen. Dette skal vurderes opp i mot norsk petroleumsindustri.

– Granskningsrapporten har gitt oss et godt grunnlag for å komme med forbedringsforslag til norsk olje- og gassindustri. Våre anbefalinger omhandler blant annet oppdatering av standarder innen brønnplanlegging og boreoperasjoner, gjennomgang av rutiner for brønnkontroll og en gjennomgang av kompetanseutvikling og kvalitetssikring av kompetanse, sier prosjektleder Olav Skotheim i en pressemelding.

Forhindre ulykker

Målet med prosjektet er å hindre at tilsvarende ulykker vil skje på norsk sokkel, og at man i tilfelle en ulykke vil ha best mulig metoder for å begrense skadeomfanget. Arbeidet blir også koordinert med internasjonale initiativ som arbeidet i International Organisation for Oil and Gas Producers (OGP) og Oil and Gas UK.

OLF har opprettet en egen nettportal hvor man finner detaljert informasjon om de nye anbefalingene. Det anbefales blant annet en revisjon av standarden Norsok D010.

Se hele listen over anbefalingene her.

Tydeliggjøring

Ifølge informasjonssjef i OLF, Kjertil Hjertvik, vil ikke de nye anbefalingene ha store praktiske betydninger for norsk petroleumsindustri.

– Det er stort sett en tydeliggjøring av mye som allerede er på plass. I vår gjennomgang av rapporten har vi sett at visse punkter kan vi tydeliggjøre enda mer, og dermed blir de belyst i anbefalingene, sier Hjertvik til Teknisk Ukeblad.

OLF er nå i gang med å lese Presidentkommisjonens rapport, for å trekke viktige punkter fra den. Neste på listen blir rapporten fra US Coast Guard, hvor også Det Norske Veritas (DNV) er bidragsyter som gransker av utblåsningsventilen som skulle hindret utblåsning fra brønnen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.