IT

Ny søkemotor fra Microsoft

PÅ SØKEN: Microsoft har svidd av store ressurser på å dytte Google ned fra søketronen fra før. Nå gjør Microsoft-sjef Steve Ballmer et nytt og helhjertet forsøk.
PÅ SØKEN: Microsoft har svidd av store ressurser på å dytte Google ned fra søketronen fra før. Nå gjør Microsoft-sjef Steve Ballmer et nytt og helhjertet forsøk. Bilde: Aas, Erlend
Leif Hamnes
27. mai 2009 - 11:18

Navnet på barnet avsløres først i morgen ettermiddag, etter at norske medier får en sniktitt på tjenesten i dag.

– Microsofts nye søkemotor kommer foreløpig kun i beta i Europa, men vi vil i morgen vise frem den endelige versjonen som nå lanseres i USA, skriver selskapet i invitasjonen som ble sendt ut i går.

Verdenslansering

Ifølge nettstedet Cnet vil toppsjef Steve Ballmer trolig åpne en kostbar og verdensomspennende lanseringskampanje under Wall Street Journals All Things Digital-konferanse i California denne uken.

Det samme nettstedet mener også å ha funnet ut hva søketjenesten, som på forsøksstadiet gjerne har gått under navnet Kumo, skal hete: Bing.

Norge i søkelyset

Da norske Fast Search & Transfer ble en del av Microsoft i fjor, avslørte Ballmer under sitt norgesbesøk at Norge ville huse gigantkonsernets hovedkontor for satsingen på søk i framtida.

Les også:

I hvor stor grad Fast-teknologien ligger til grunn for den nye storsatsingen, er ikke bekreftet. Men mye tyder på at det norske bidraget er alt annet enn ubetydelig.

Fra før vet vi at Fast-teknologi er på vei inn i eksempelvis Sharepoint, men den er også tidligere framhevet som et framtidig trumfkort i kampen mot Google.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.