Ny leder for Veidekkes anleggsvirksomhet

Øivind Larsen (53) tar 1. april over som direktør for Veidekke Entreprenørs anleggsvirksomhet etter Nils Hæstad.

Øivind Larsen, ny leder for Veidekkes anleggsvirksomhet
Øivind Larsen, ny leder for Veidekkes anleggsvirksomhet Foto: Veidekke / Glenn Rokeberg
Redaksjonen Våre Veger
23. mars 2017 - 09:59

Larsen kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling i Veidekke Entreprenør.

Øivind Larsen er fra Hjartdal i Telemark, er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har i tillegg en MBA fra University of Colorado, Boulder USA. Han begynte i Veidekke som EDB-koordinator i 1988 før han ble anleggsleder, kvalitetssikringssjef, IT-sjef, økonomisjef, prosjektdirektør og konserndirektør i 2000. I 2001 ble han banksjef i Hjartdal og Gransherad Sparebank, og han ble styreleder for Eika Gruppen AS i 2012. I 2016 vendte Larsen tilbake til Veidekke og stillingen som direktør for forretningsutvikling i Veidekke Entreprenør.

- Jeg er veldig fornøyd med at Øivind har takket ja til å lede vår anleggsvirksomhet. I tillegg til å kjenne Veidekke meget godt, har han en svært bred og solid erfaring. Det norske anleggsmarkedet er både i vekst og endring, og vi har mange spennende utfordringer og muligheter foran oss, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Veidekkes anleggsvirksomhet gjennomfører alle typer anleggsprosjekter som blant annet bygging av vei, bane, flyplasser, fjellanlegg, kraftverk og industriprosjekter over hele landet. Omsetningen i 2016 var på 4,8 milliarder kroner og enheten har 1.430 ansatte. 

- Jeg vil benytte anledningen til å takke Nils Hæstad for den gode innsatsen han har lagt ned som leder for vår anleggsvirksomhet i 10 år nå. Jeg er samtidig veldig glad for at vi også fremover skal få nytte og glede av Nils i en sentral rolle i ledergruppen i Anlegg, avslutter Andresen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.