NYHETER

Ny kontrollstasjon på Lanner

Vegvesenet vil etablere en kontrollstasjon der det tidligere var en bomstasjon på Lanner i Porsgrunn kommune. Entreprenørene har to frister å forholde se til: 14. januar for utearealer, 16. januar for bygningen.

Bygningen på kontrollstasjonen sett fra kortsiden. De som vil bygge den, må gi anbud innen 16. januar. (Ill.: Rambøll)
Bygningen på kontrollstasjonen sett fra kortsiden. De som vil bygge den, må gi anbud innen 16. januar. (Ill.: Rambøll)
18. des. 2012 - 16:03

Bomstasjonen lå på E 18 like ved fylkesgrensen mellom Telemark og Vestfold. Etter at innkrevingen ble avsluttet og bomstasjonen fjernet i 2002, har området ligget tomt. Noen lastebilsjåfører har benyttet den store asfaltflaten som parkeringsplass.

Nå skal det etableres en kontrollstasjon for tungtrafikk her. Behovet er absolutt til stede. I dag er det ingen kontrollstasjoner ved E 18 mellom Drammen og Arendal.

Kontrollstasjonen vil kreve omtrent dobbelt så mye areal som bomstasjonen. En del av grunnarbeider er allerede utført. Entreprisen for utearealene omfatter blant annet VA-anlegg, skilting, oppmerking, kabelgrøfter og kantstein.

Byggentreprisen omfatter en 36 meter lang bygning som blir delt på langs. I midten er det en 5,4 meter bred seksjon i to etasjer som skal inneholde ekspedisjon, kontorer, spiserom og møterom. På den ene siden av midtseksjonen blir det en 6 meter bred kontrollhall, på den andre siden blir det en utendørs vekt med tak over.

Kontrollstasjonen skal være klar til bruk i oktober neste år. Da får Vegvesenet mye bedre muligheter til å kontrollere tunge kjøretøyer enn nå. Det vil bli tilrettelagt for avansert utstyr til å velge ut hvilke vogntog som skal kontrolleres.

Prosjektleder Terje Fjordbakk i Statens vegvesen regner med at ANPR er mest aktuelt i første omgang. Det er utstyr som kan gjenkjenne numrene på bilene i fart. Det blir også tilrettelagt for utstyr som kan måle kjøretøyenes størrelse og vekt i fart.

- Vegvesenet og transportnæringen har felles interesse av å etablere en ny kontrollstasjon. Vi ønsker å gjøre vegene sikre, og transportnæringen vil ha like konkurransevilkår. I dag finnes det useriøse transportører som kan dumpe prisene ved å bruke dårlige biler eller ved å laste for mye. Disse skal vi forsøke å få bort fra vegene, sier Terje Fjordbakk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.