KARRIERE

Ny generalsekretær i Tekna

Kenneth Stien er ansatt som ny generalsekretær i Tekna. Han kommer fra Nav Hordaland.
Kenneth Stien er ansatt som ny generalsekretær i Tekna. Han kommer fra Nav Hordaland. Bilde: Lars Svenkerud
Stein Jarle Olsen
17. juni 2010 - 13:56

Tekna har ansatt Kenneth Stien (42) som ny generalsekretær.

Fra Nav

Stien er fra Bergen og utdannet cand. polit. fra Universitetet i Bergen.

Han er i dag markedsdirektør i Nav Hordaland og har tidligere arbeidet som prosjektdirektør i NHO og generalsekretær i Hørselshemmedes landsforbund.

Kenneth Stien har tidligere også vært politisk sekretær i Høyre. Han begynner i Tekna rundt 1. oktober.

Knapphet

Stien sier det var lett å takke ja til stillingen når han fikk tilbudet.

– Tekna er en moderne interesseorganisasjon som jobber bredt, og det blir spennende å jobbe med en arbeidskraft det er knapphet på i samfunnet. Rent faglig tror jeg det er knyttet en del muligheter på feltene velferds- og omsorgsteknologi, blant annet når det gjelder å forberede seg på eldrebølgen. Det er et spennende felt å jobbe på fremover, særlig med å synliggjøre mulighetene som ligger der.

– Hvordan blir det å være generalsekretær i en organisasjon som primært er for sivilingeniører når du ikke har teknisk bakgrunn selv?

– Med min bakgrunn og erfaring vil jeg nok ha en annen tilnærming enn Kåre Rygg Johnsen. Min styrke er at jeg har både organisasjonspolitisk og arbeidspolitisk erfaring. Det tror jeg er en styrke for en fagforening og interesseorganisasjon som Tekna. Jeg ser frem til å bli mer kjent med grunnorganisasjonen, og til å diskutere idéer og erfaringer med de faglige grupperingene, sier Stien, som ikke ønsker å komme med noen sterke programerklæringer.

Et slags manifest drister han seg likevel til å utøse.

– Samfunnet vårt må utvikle sin kunnskapsintensive industri, rett og slett fordi uten en høyteknologisk basis, så vil mye annet falle sammen i et land hvor teknologi blir stadig viktigere i alle deler av samfunnslivet.

Stort kontaktnett

Tekna-president Marianne Harg sier Stien er en god og spennende kandidat til generalsekretærstillingen.

– Stien har bred bakgrunn, og var blant annet med på et kjempeløft i Hørselshemmedes landsforbund, som absolutt ikke er noen liten organisasjon. I tillegg har han nyttig arbeidslivsbakgrunn fra NHO og et meget stort kontaktnett fra den perioden.

Hun trekker også frem at Stien har solid ledererfaring fra stillingen i Nav.

– Tror du noen vil reagere på at han ikke har sivilingeniørbakgrunn?

– Ja, jeg tror kanskje noen vil reagere på at han ikke har teknisk eller naturvitenskapelig bakgrunn i fagene sine. Mange forventer nok det, både av medlemmer og ikke-medlemmer. Men det tekniske og naturvitenskapelige har vi allerede svært mange som kan, og derfor er det viktig med en god administrator og leder av hele det administrative apparatet i Tekna, sier Harg.

– God prosess

Hun opplyser at de hadde en god del søkere, men at de gjerne skulle ha ønsket at bredden var enda større.

– Kvaliteten var til dels god, men også noen helt på siden som vi ikke helt skjønte hvorfor søkte. Men prosessene rundt gjennomgangen av søkere og gjennomføringen av intervjuer var god, og vi falt ned på den søkeren som kanskje pekte seg ut mest i første runde, sier Harg.

Etterfølger Rygg Johnsen

Avtroppende generalsekretær i Tekna, Kåre Rygg Johnsen, er sivilingeniør fra NTH og har sittet i stillingen i åtte år.

Han har vært direktør i Veritas, administrerende direktør i Kværner Mandal og ledet LNG-satsingen til Kværner.

Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening - er den største foreningen i Akademikerne med sine 54.000 medlemmer. Flesteparten er sivilingeniører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.