PROSJEKTERING

Ny E6 mellom Ranheim og Åsen i Trøndelag blir billigere

Skal stå ferdig om sju-åtte år.

10. apr. 2018 - 16:16

– Regjeringen skal legge til rette for at det bygges bedre og sikrere veier. Samtidig skal vi få mer igjen for pengene vi bruker. Nye Veier AS har vist at det er mulig å bygge vei mer effektivt og billigere. Det er derfor svært gledelig at selskapet nå skal bygge ny firefelts E6 mellom Ranheim og Åsen i Trøndelag rimeligere enn anslaget for strekningen. Den samfunnsøkonomiske nytten for veien er økt med om lag 10 milliarder kroner etter at Nye Veier tok over prosjektet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Prosjektet består av to delstrekninger: E6 Ranheim – Værnes skal bygges med to-løps tunneler i stor grad som utvidelse av eksisterende trasé. E6 Kvithammar – Åsen bygges med to-løps tunneler hovedsakelig i ny trasé. Begge strekningene bygges som firefelts motorvei med 110 km/t.

Beslutningen om hvem som blir totalentreprenør for strekningen Ranheim-Værnes skal tas 4. juli i år. Det uttalte prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan tidligere i vår. 

 Nye Veier AS legger opp til byggestart på E6 Ranheim – Værnes i 2019 med ferdigstillelse i 2024, og byggestart på E6 Kvithammar – Åsen i 2019/2020 med ferdigstillelse i 2025 eller 2026.

Det er beregnet at prosjektets samfunnsøkonomiske netto nytte er på om lag 2 milliarder kroner. Ved å legge til grunn 110 km/t, samt andre optimaliseringer, er nytten økt med om lag 10 milliarder kroner sammenliknet med da prosjektet ble lagt til Nye Veier AS sin portefølje.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.