Snøhettas intensjon med tidevannsprosjektet er å invitere besøkeren til å delta, i stedet for bare å gå forbi eller se på avstand. Landskapsarkitekt Thea Hartmann Kvamme utdyper det slik;
- Hvis vi virkelig ønsker å ta bedre vare på vår natur, trenger flere av oss å se den som den er og lære mer om den. På Trælvikosen ønsket vi bevisst å designe for å friste besøkende til å bli lenger, for å oppleve detaljene, tiden og naturen selv for å forstå den bedre.
For å utforske og forstå naturen bedre.
Tidevannsinstallasjonen markerer den langsomme og skiftende naturen:
- Når havet trekker seg tilbake kommer den vakre sandbunnen fram med sine små spor fra fjæremark og snegler sammen med runde steiner i alle slags formasjoner, forteller landskapsarkitekten.
- Noe annet blir det når tidevannet renner inn. Da skifter bildet og det samme gjør opplevelsen av landskapsrommet. Det går fort, samtidig som tiden føles å stå stille mens vannet stiger millimeter for millimeter, forteller Thea Kvamme Hartmann.
Oppdager mindre kjente områder

Statens vegvesen har utviklet Nasjonale turistveger i snart 30 år. Nyskapende arkitektur og kunst langs atten utvalgte veger i norsk natur er blitt en nasjonal attraksjon som bidrar til verdiskaping i distriktene.
Gjennom turistvegprogrammet er velkjente og mindre kjente områder i landet blitt oppdaget av stadig flere norske og utenlandske turister.
Samtidig vekker satsingen på arkitektur med sine spennende materialer og former i vakker natur oppsikt verden rundt.
-Med Snøhettas innovative design og skaperglede på Trælvikosen legger vi nå enda en inspirerende attraksjon til over 160 andre rasteplasser og utsiktspunkter langs de atten Nasjonale turistvegene, sier Per Ritzler i Statens vegvesen.