ENERGI

NVE anbefaler tillatelse til anlegg for landstrøm til Equinor-plattformer

Norges vassdrags- og energidirektorat anbefaler Olje- og energidepartementet å gi tillatelse til et anlegg for kraftforsyning fra Kollsnes

NVE anbefaler å gi tillatelse til utbygging av et anlegg for landstrøm blant annet til Oseberg Feltsenter.
NVE anbefaler å gi tillatelse til utbygging av et anlegg for landstrøm blant annet til Oseberg Feltsenter. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
8. apr. 2020 - 13:32

Planen er at anlegget til Equinor i Øygarden kommune i Vestland skal sørge for landstrøm til plattformene Troll B og C, Oseberg Sør og Oseberg Feltsenter.

– Kraftforsyning fra land vil medvirke til å få ned utslipp av CO2 og nitrogenoksid fra produksjonen på norsk sokkel. NVE anbefaler at det blir satt vilkår om at kraftforsyningen kan kobles ut når det er nødvendig av hensyn til forsyningstryggheten i Bergen-regionen, sier avdelingsdirektør Rune Flatby i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding.

NVE skriver videre at kraft fra land til Troll- og Osebergfeltene i Nordsjøen vil bidra til en vesentlig reduksjon av de nasjonale utslippene gjennom å erstatte kraftproduksjon fra gassturbiner på plattformene.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.